-->

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ! Το υπουργείο Υγείας παραπλανά!

Σε διόρθωση της είδησης που βγήκε προχθές στον αέρα αναγκάστηκε ο έγκυρος υγειονομικός συντάκτης κος Βενιζέλος, άρθρα του οποίου έχουμε πολλές φορές φιλοξενήσει και εδώ. 
Η είδηση αφορούσε την κατάργηση της υγειονομικής διάταξης της ντροπής που, επιβάλλει την δημοσιοποίηση στοιχείων και διαπόμπευση ασθενών με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία. Υποκριτικά τη φόρτωσε τότε ο πρώην Υπουργός κ. Λοβέρδος και η κυβέρνησή του στις πλάτες μερικών εξαθλιωμένων ανθρώπων προκειμένου να κουκουλωθεί η δική τους εγκληματική πολιτική.
Πέρα τη βαθιά ανηθικότητά της, οδήγησε πρόσφατα ένα νέο άνθρωπο στην αυτοκτονία. Ως υγειονομικοί, είμαστε όχι μόνο ευαίσθητοι αλλά κάθετα αντίθετοι σε κάθε ρατσιστικού προτύπου πράξη,όπως αυτή του κ. Λοβέρδου, που όχι μόνο παραβιάζει την ιατρική ηθική αλλά ακόμα χειρότερα διαπομπεύει και εκθέτει ανθρώπους. Εκθέτει μέχρι θανάτου, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε. 
Όσο για τη στάση της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου και κατ' επέκταση της Κυβέρνησης, που πολλές φορές έχει εξαγγείλει, και σωστά την κατάργησή της, περιορίζεται σε  "ήξεις- αφήξεις*" τοποθετήσεις ενώ στο τέλος δεν κουνιέται φύλλο. Μένουν οι εξαγγελίες και η ...εντύπωση. 
Διαπιστώνουμε με λύπη, πως αυτή η τακτική επιλέγεται για μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που θα έπρεπε να είχαν λυθεί χωρίς καθυστέρηση, αν ήταν στοιχειωδώς συνεπείς με όσα προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά εξήγγειλαν. 
Δεν υλοποιούν ούτε καν τα μέτρα εκείνα που δεν έχουν κανένα κόστος. 
Ακυρώνουν στην πράξη και το πολύ δημοφιλές επιχείρημα: "Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε" ! και το μετατρέπουν σε: "Δεν θέλουμε, γι' αυτό δεν μπορούμε!" ή ανάποδα "αν θέλαμε θα μπορούσαμε!" - Μικρή σημασία έχει η διατύπωση αφού (και) την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία,  αντιλαμβάνεται κανείς ανάλογα με ποιούς είναι. Με το λαό ή τους δανειστές και το κεφάλαιο; 
Κατά τη γνώμη μας η ασάφεια σ΄αυτό το σημείο δεν είναι δημιουργική, είναι καταστροφική, καθώς στο τέλος θα την πληρώσουν πάλι τα συνήθη υποζύγια - γαϊδούρια δηλαδή και δεν χρειάζεται να πούμε ποια είναι...


*Προλαμβάνοντας την προϊσταμένη που κάνει ορθογραφικές παρατηρήσεις, σημειώνουμε ότι εκ παραδοχής, αφού δεν παραδίδεται στην αρχαία γραμματεία, το αφήξεις το γράφουμε με "η" εκ του αφήκω - φεύγω ή/και φτάνω και όχι εκ του αφικνούμαι το οποίο θα ήταν ανορθόγραφο στον μέλλοντα... Ο Μπαμπινιώτης βέβαια σε ένα από τα λεξικά του άλλα λέει όμως στο μεταγενέστερο ετυμολογικό του, το ερμηνεύει διαφορετικά αναγνωρίζοντας το λάθος κλπ. (Συγνώμη για την σχολαστικότητα)
  

Παρακάτω η ...επανόρθωση του κ. Βενιζέλου από το ygeia360



Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 21:16

ΝΤΡΟΠΗ! Το υπουργείο Υγείας παραπλανά! Δεν έχουν καταργήσει την υγειονομική διάταξη 39Α!

Από Βασίλη Βενιζέλο

 το ξαναλέμε: Είναι ντροπή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όχι μόνον να μην ενημερώνει σωστά, αλλά να παραπλανά επίσης τους υγειονομικούς συντάκτες, χωρίς να τους έχει καλέσει καν σε μία συνέντευξη Τύπου γνωριμίας!

Το ygeia360.gr "πληροφορήθηκε" το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαρτίου από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο ότι ο ίδιος έχει αποστείλει στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας την κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39Α για τις οροθετικές χρήστριες ενεσίμων ναρκωτικών... Το δημοσιεύσαμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς εξέδωσαν θετική ανακοίνωση ως επιβράβευση των αγώνων της κοινωνίας των πολιτών...

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαρτίου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν έχει καταργήσει την υγειονομική διάταξη, αλλά την μελετά ακόμη...


Μελετήστε, παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.