-->

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΟΕΝΓΕ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ.

Παρακάτω, για ενημέρωση όλων, η απόφαση της ΟΕΝΓΕ. 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 26 Απριλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συνεδρίασε την Παρασκευή 24 Απριλίου και ασχολήθηκε με τρέχοντα ζητήματα, κυρίως όμως με την εκτίμηση της κατάστασης στο σύστημα υγείας και προγραμμάτισε την επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.
Η ΕΓ κρίνει πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της 27ης Φεβρουαρίου παραμένουν στη διεκδικητική στόχευση της ΟΕΝΓΕ και η πρόοδος υλοποίησής τους θα συζητηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνάντηση που θα οριστεί το προσεχές δεκαπενθήμερο. Σχετικά με την καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της, ενώ στη συζήτηση περί του πρακτέου διατυπώθηκαν δύο απόψεις, τις οποίες παραθέτουμε όπως αυτές κατατέθηκαν στη συνεδρίαση:

Άποψη πρώτη:
Ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:  στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων
·  την έναρξη των διαδικασιών για πρόσληψη του ιατρικού και λοιπού
· προσωπικού τις οποίες έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός  την εξόφληση των απλήρωτων εφημεριών του 2015
·  την υλοποίηση των δεσμεύσεων για την υγεία που περιέχονται στις
προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Καλούμε τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την κινητοποίηση τους, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, σε συνεργασία με τους άλλους υγειονομικούς. Η επιτυχία των αγώνων μας στηρίζεται στην κοινή δράση ειδικών και ειδικευομένων γιατρών, χωρίς αντιπαλότητες και τεχνητούς διαχωρισμούς, στη μαζική συμμετοχή των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
  
 Άποψη δεύτερη:
Καλούμε τους συναδέλφους να προβούν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις και να προχωρήσουν σε επισχέσεις εργασίας (ειδικοί και ειδικευόμενοι) ή όποια άλλη μορφή κινητοποίησης αποφασίσουν.

Η επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ορίστηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 12.30μμ στα Γραφεία της ΟΕΝΓΕ, στην οποία εκτός των μελών του Γενικού Συμβουλίου θα συμμετάσχουν και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γιατρών της χώρας.

Για την ΟΕΝΓΕ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.     ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣΣημ. Είναι χαρακτηριστικό πως αναφέρονται δύο απόψεις, χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. 
Προφανώς οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι γιατροί.
Από την εμπειρία μας όμως, έχουμε να παρατηρήσουμε πως η μόνη εγγύηση ικανοποίησης δίκαιων αιτημάτων, όπως για παράδειγμα η πληρωμή δεδουλευμένων είναι η αγωνιστική διεκδίκηση. Χωρίς "τσιριτζάντζουλες". Γιατί π.χ.πόσο πολύ σκέψη θέλει, για το τι πρέπει να κάνει αυτός που ενώ δουλεύει, κάνει εφημερίες, ξενυχτάει δεν πληρώνεται; Εξ' άλλου οι εργαζόμενοι ποτέ δεν κέρδισαν τίποτα μόνιμο και ουσιαστικό περιοριζόμενοι σε συναντήσεις κορυφής.  
>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου