-->

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Σε επίσχεση εργασίας από αύριο, κατεβαίνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί και στο Νοσοκομείο μας.
Είναι γνωστό πως σε μια σειρά νοσοκομείων οι συνάδελφοι έχουν επιλέξει τη μέθοδο της επίσχεσης εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Σε πρόσφατη συνέλευσή τους συζήτησαν το θέμα και αποφάσισαν να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο.
Το Σωματείο εργαζομένων αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημά τους και τους στηρίζει σε όποια μορφή διεκδίκησης επιλέξουν.
   Μετά την ανακοίνωση της απόφασής τους, έντονη ήταν η κινητικότητα - και συνεχίζεται - από μέρους της Διοίκησης και της διοικητικής ιεραρχίας γενικότερα. Η προφανής απόπειρα της Διοίκησης είναι να πιέσει τόσο συνολικά, όσο και σε προσωπικό επίπεδο τους εργαζόμενους προκειμένου να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασής τους. Ιδιαίτερα φανερή είναι η προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι συνάδελφοι μέσω της απειλής νομικών κυρώσεων και της κλήσης εισαγγελέα (!) αύριο 1η Μάη που αρχίζει η επίσχεση και εφημερεύει το Νοσοκομείο.

   Για φαντάσου! Πρωτομαγιά και εργαζόμενοι να απειλούνται με ...φυλακή γιατί διεκδικούν να πληρωθούν δεδουλευμένα, σημαντικό κομμάτι του μισθού τους, που τους καθυστερούν επί μήνες! Όσο και τυχαίο να είναι δεν μπορείς παρά να διαπιστώνεις και να συσχετίζεις τις διεκδικήσεις και την διαχρονική αντιμετώπισή τους από την εξουσία! Τρομοκρατία και βία, όσο και όπου τους παίρνει!

   Σα Σωματείο δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε τη σοβαρότητα του ζητήματος, δεν μπορούμε παρά να είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Όσο για εκείνους που ψάχνουν ...ενόχους για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία του κόσμου και κουνάνε το δάχτυλο σε όσους αγωνίζονται, τους λέμε ότι έχουν μπερδευτεί! Πού ήταν όλοι αυτοί όταν έκλειναν νοσοκομεία, όταν πέθαιναν άνθρωποι χωρίς φάρμακα; Πως ανέχονται μία νοσηλεύτρια να φροντίζει τριάντα αρρώστους; Αυτό δεν είναι επικίνδυνο και "θανατηφόρο"; 
   Απευθυνόμενοι στους ανθρώπους "καλών προθέσεων" που δικαίως ανησυχούν, τους προτείνουμε να τα σκεφτούν όλα αυτά, πριν αποφασίσουν ότι για την επικινδυνότητα και την κατάρρευση στα Νοσοκομεία φταίει (πάντα) η κινητοποίηση των εργαζομένων! 
Υπεύθυνοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν απλήρωτοι αλλά εκείνοι που δεν τους πληρώνουν όπως έχουν την ελάχιστη υποχρέωση. Ο λαός που υποφέρει, εκεί πρέπει να αναζητήσει τους ενόχους. Ίδιοι είναι οι ένοχοι και για το ότι δεν έχει ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που να του παρέχει αξιοπρεπή περίθαλψη. 
   Τα δε νομικά τερτίπια, που διαχρονικά χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να διασπάσουν και να ματαιώσουν διεκδικήσεις μια μόνο απάντηση, απλή και ιστορικά βεβαιωμένη μπορεί να δοθεί :
 ΟΣΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ , ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΝΑ ΣΥΓΚΕΚΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους θα καθορίσουμε περαιτέρω τη στάση μας και θα συντονίσουμε το βηματισμό μας στην κατεύθυνση της στήριξης του αγώνα τους.


Σωματείο εργαζομένων "Α. Φλέμιγκ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.