-->

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


 Συνεχίζεται και την εβδομάδα που μας έρχεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Αυτό γιατί το ζήτησαν αρκετοί συνάδελφοι που δεν είχαν ενημερωθεί. Ας σημειώσουμε εδώ πως το έλλειμμα αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι <<εξαφανίστηκαν>> πολλές από τις ανακοινώσεις που είχαν κολληθεί.  Φαινόμενο που καιρό είχαμε να διαπιστώσουμε στο Νοσοκομείο. Φαίνεται πως σε ορισμένους, ευτυχώς λίγους, ξύπνησε μέσα τους ο άνθρωπος των σπηλαίων.
Εμείς για να μην <<λαϊκίσουμε>> αποφύγαμε τις εικόνες με τα πνιγμένα μωρά που είναι πιασάρικες. Τις αφήσαμε για τις κούφιες ειδήσεις των καναλιών. Όμως αναρωτιόμαστε: Στη θέα μιας πνιγμένης μάνας με το νεογέννητό της στην παραλία της πατρίδας μας, ποιό <<ιδεολογικό>>, <<φυλετικό>> ή <<εθνικό>> ή ό,τι σ@@@α άλλο επιχείρημα δικαιολογεί τέτοια τραμπούκικη  ανεγκέφαλη, φασιστική, συμπεριφορά; Που μάλιστα δεν περιορίζεται στην ατομική, μίζερη στάση τους αλλά επεκτείνεται στην καταστροφή της προσπάθειας των υπολοίπων φυσιολογικών ανθρώπων απέναντι σε άλλους συνανθρώπους που υποφέρουν;

Ας έχουμε στο μυαλό συνάδελφοι πως η ιστορία διδάσκει πως η προσφυγιά και η μετανάστευση δεν είναι ούτε χόμπι, ούτε εθελοντική επιλογή και κυρίως δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο μόνο κάποιων λαών. Οι Έλληνες έχουμε πικρή εμπειρία σ' αυτό το τελευταίο.
Με την ευκαιρία να ξαναπούμε ότι η αλληλεγγύη δεν είναι ελεημοσύνη. Είναι μια συνειδητή πράξη που για να αποκτά νόημα πρέπει να συνδυάζεται με τον αγώνα για να σταματήσουν τα εγκλήματα ενάντια σε χώρες και λαούς. Εγκλήματα που γίνονται από τους ισχυρούς του κεφαλαίου με μόνο κίνητρο το κέρδος και την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Αν η αλληλεγγύη παραμείνει σε επίπεδο ελεημοσύνης τότε όλοι εμείς που αισθανόμαστε την ανάγκη να βοηθήσουμε το μόνο που θα καταφέρνουμε είναι να υποκαθιστούμε την υποχρέωση της πολιτείας και ...μάλιστα τσάμπα. (Αν και για ορισμένες Μ.Κ.Ο. δεν είναι καθόλου τσάμπα...)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ..


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.