-->

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ - "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.

Αναδημοσιεύουμε αναφορά από το ygeianet και την Εφημερίδα των Συντακτών, σχετικά με τη δίκη συναδέλφων που κατηγορούνται για παρεμπόδιση αιμοδοσίας <<ΜΌΝΟ για Έλληνες>>. Απ' ότι φαίνεται από τις καταθέσεις οι <<εθελοντές>> έφυγαν μόνοι τους όταν έμαθαν πως το αίμα ίσως το χρησιμοποιούσε γυναίκα μη Ελληνίδα που το είχε απόλυτη ανάγκη και ήταν σε κρίσιμη κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Τόσο κρίσιμη που τελικά πέθανε. Οι συνάδελφοι της αιμοδοσίας του Νοσ. Σάμου μάλιστα  τους προέτρεπαν να δώσουν αίμα λόγω της μεγάλης ανάγκης. Μετά απ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι - εκπρόσωποι του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού  κατέληξαν στο εδώλιο! ΝΤΡΟΠΗ!
Το Σωματείο εργαζομένων του Αμαλία Φλέμιγκ στέκεται αλληλέγγυο στους συναδέλφους - θύματα της ρατσιστικής αντίληψης αλλά και της θρασύδειλης τακτικής που επιχειρεί να τους μετατρέψει από θύματα σε κατηγορούμενους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ - ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ! 

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα για τις λεπτομέρειες:

 Το ρεπορτάζ από την έναρξη της διαδικασίας, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου:
  <<Τρεις συνδικαλιστές, εκπρόσωποι του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Σάμου, κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν αιμοδοσία τον Απρίλιο του 2013. Πρόκειται για την προαναγγελθείσα πανελλαδικά τότε, από τη «Χρυσή Αυγή», αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες»(!) Η υπερασπιστική γραμμή κινήθηκε με στόχο να διασαφηνίσει στην έδρα του Δικαστηρίου πως κανείς από τους τρεις κατηγορουμένους ή και τους συγκεντρωθέντες πολίτες, δεν παρεμπόδισε τα έξι μέλη της «Χρυσής Αυγής» Σάμου να εισέλθουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας και να δώσουν αίμα, υπογράφοντας το αντίστοιχο έγγραφο περί ελεύθερης και απρόσκοπτης διάθεσής του όπου υπάρχει ανάγκη, βάσει των διεθνών ανθρωπιστικών όρων και των κανόνων δικαίου. Μάλιστα, όπως δήλωσε μάρτυρας υπεράσπισης η οποία εργάζεται ως επισκέπτρια υγείας, η ίδια ζήτησε από τον επικεφαλής της οργάνωσης να προχωρήσει η αιμοδοσία καθώς υπήρχε άμεση ανάγκη. «Ασθενής με ακατάσχετη αιμορραγία, η οποία είχε προβεί σε αυτοσχέδια άμβλωση, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο χειρουργείο…» δήλωσε η μάρτυρας. «Όταν έμαθαν πως ήταν υπήκοος Βουλγαρίας, έστρεψαν νώτα και έφυγαν από το νοσοκομείο. Η γυναίκα κατέληξε…» ανέφερε στην κατάθεσή της.
   Σύμφωνα με τις καταθέσεις και των λοιπών μαρτύρων, οι συγκέντρωση ήταν ειρηνική και δεν διαδραματίστηκαν επεισόδια απώθησης των μελών της «Χρυσής Αυγής», καθώς κανείς τους δεν αποπειράθηκε καν να εισέλθει στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Σάμου και να προσφέρει αίμα, παρότι το τμήμα λειτούργησε κανονικά και έγιναν επτά λήψεις από εθελοντές μέσα στη μέρα. ««Μας φώναζαν φασίστες…» τόνισε στην κατάθεσή του ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Σάμου, Βασίλης Ζαβιτσάνος ισχυριζόμενος πως παρεμποδίστηκε λεκτικά από τους συγκεντρωμένους πολίτες η ομάδα που ήθελε να δώσει αίμα «μόνο για Έλληνες». Ωστόσο, δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση όταν ο συνήγορος υπεράσπισης τον ρώτησε γιατί κάτι τέτοιο θεωρήθηκε ως ύβρη, όταν ο ίδιος ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται δηλώσας σε βίντεο του 2012: «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε! Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!»
   Από την άλλη πλευρά, αρκετός ήταν ο κόσμος που προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο της Σάμου, ενώ περισσότεροι από 100 σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις, εργατικά κέντρα και εκπρόσωποι σωματείων από όλη την Ελλάδα, το Δ.Σ του Νοσοκομείου Σάμου, ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Σάμου, εξέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και ανακοινώσεις στήριξης και αλληλεγγύης. Η πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2015, με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Θα συνεχιστεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, με τις απολογίες των κατηγορουμένων και την έκδοση απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.