-->

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Σήμα κινδύνου για οριστικό λουκέτο στο νοσοκομείο Πρεβέζης!, Κινητοποιήσεις και στην Κέρκυρα. - Πολλά τα κοινά με το "Φλέμιγκ"!

    Έλλειψη μόνιμου προσωπικού, μπαλώματα που καλύπτονται με επικουρικούς εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση κάποτε λήγει και αποχωρούν αλλά και μείωση χρηματοδότησης που οδηγεί σε λειτουργία <<μαγαζιού>> τα νοσοκομεία. 
Φαίνεται πως είναι κοινός ο τρόπος και οι αιτίες που οδηγούνται τα Νοσοκομεία σε κατάρρευση και κλείσιμο.
   Αυτά λέει η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας. Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν ήδη οι κάτοικοι της Κέρκυρας, ζητώντας να στηριχτεί το Νοσοκομείο, ιδιαίτερα η παιδιατρική του κλινική.     Έτυχε, αυτή τη φορά να αποχωρήσουν οι παιδίατροι. Τα ίδια αντιμετωπίζουμε και εμείς, για να αναφερθούμε μόνο στην ιατρική υπηρεσία, αφήνοντας απ' έξω την έλλειψη στους υπόλοιπους κλάδους, σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι Αναισθησιολόγοι αλλά και οι Νεφρολόγοι και οι Παθολόγοι.
   Από την άλλη μεριά, ακόμα και οι ελάχιστες απόπειρες χαλάρωσης και αναβολής των μέτρων που προσπαθεί να επικοινωνήσει η Κυβέρνηση σκοντάφτει στα προαπαιτούμενα του μνημονίου, καθώς οι δανειστές δεν έχουν τέτοιες ευγένειες! Χαρακτηριστικό είναι πως η ανακοινωμένη εξάμηνη αναβολή των μέτρων για την τιμολόγηση των φαρμάκων έφαγαν πόρτα από την Τρόϊκα ενώ ο Υπουργός μεταφορών... κος Σπρίτζης αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ γιατί παρ' ότι υπήρχε επαρκής τεκμηρίωση, << στο συγκεκριμένο θέμα, οι Θεσμοί δεν έδειξαν τη δέουσα και προφανή λογική, για να αποδεχθούν τη συνέχιση της ισχύος της διάταξης ή άλλων εναλλακτικών προτάσεων που κατέθεσε η ελληνική Κυβέρνηση».
   Αυτή είναι η κατάσταση και μόνο η πραγματικότητα υποδεικνύει ρεαλιστικά πως πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει από κοινού τα Νοσοκομεία να συντονιστούμε και να αντισταθούμε απέναντι σ' αυτή τη λαίλαπα που αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο. Να απαιτήσουμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας, για να υπάρχουν Νοσοκομεία και να μην πεθαίνει ο κόσμος στους δρόμους. Όλα τα υπόλοιπα, μνημόνια ή <<εθνικές>> πολιτικές αν πρέπει να ανατραπούν για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε, αυτό δεν μπορεί να γίνει <<κοινή συναινέσει>>. Μπορεί να γίνει μόνο με το συντονισμένο και επίμονο αγώνα μας, με τη συμμετοχή και στήριξη όλης της κοινωνίας.

Παρακάτω το δημοσίευμα του ygeia360 για το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Διαβάστε το.

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο το νοσοκομείο Πρεβέζης να μην μπορεί από τον ερχόμενο Δεκέμβριο να ανταποκριθεί στις ανάγκες, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στο ίδρυμα και καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Πρεβέζης.
    Χαρακτηριστικά, η αγωνιώδης ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Πρεβέζης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής: "Ο μήνας Δεκέμβριος θα είναι καθοριστικός για την λειτουργία ολόκληρων τομέων του νοσοκομείου και ο κίνδυνος ολικής λειτουργικής κατάρρευσής του ορατός, καθώς αποχωρούν επικουρικοί γιατροί από καίριες θέσεις του Νοσοκομείου (αναισθησιολογικό τμήμα, καρδιολογική κλινική, χειρουργική κλινική) . »
   Το νοσοκομείο κάτω από αυτές τις συνθήκες, αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και βασικές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας των συμπολιτών μας, ήδη βαθμιαία και de facto υποβαθμίζεται, αλλάζει ρόλο, μετατρέπεται σε μια μονάδα περισσότερο προσανατολισμένη στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλ σε ένα κέντρο υγείας. Καθημερινά λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ταλαιπωρούνται δεκάδες συμπολίτες μας. Υπάρχουν σχέδια στα πλαίσια της εφαρμογής του 3ου μνημονίου αυτή η υποβάθμιση και αλλαγή ρόλου να γίνει και επίσημη νομοθετικά, στα πλαίσια ενός νέου σχεδιασμού της δευτεροβάθμιας περίθαλψης και του υγειονομικού χάρτη της χώρας μας. »Ταυτόχρονα το νοσοκομείο ωθείται μέσα από νόμους και διατάξεις σε λειτουργία επιχειρηματικής μονάδας παρά σαν χώρος πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης που έπρεπε να είναι".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.