-->

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ούτε ένας εφημερεύων καρδιολόγος από το Αγρίνιο μέχρι τα Γιάννενα! Έκλεισε η Καρδιολογική της Πρέβεζας.

Χωρίς λόγια...
Χωρίς εφημεριακή κάλυψη από καρδιολόγο μένουν οι κάτοικοι μιας σειράς νομών, οι οποίοι καλύπτονταν μέχρι σήμερα από την Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Πρεβέζης. Η λειτουργία της εφημερίας στην Κλινική ανεστάλη από σήμερα και μέχρι τις 25/10, εξαιτίας αναρρωτικής άδειας μίας γιατρού.
«Στην Καρδιολογική ήδη έχουμε 1αν επικουρικό και υπηρετούν άλλοι 3 γιατροί. Αλλά η κάλυψη αυτών των ημερών από τους υπόλοιπους καρδιολόγους ήταν αδύνατη»αναφέρει στο Virus ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Νικόλαος Γεωργάκος.«Κατόπιν συνάντησης με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, γίνεται μια προσπάθεια να καλυφθούμε εφημεριακά για αυτές τις ημέρες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων» προσθέτει, εκτιμώντας παράλληλα ότι έως αύριο Τετάρτη η λύση θα έχει βρεθεί.
Όπως εξηγεί περαιτέρω, οι 3 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα έχουν καλυφθεί, ενώ πριν από 1 χρόνο ήρθε επικουρικός γιατρός ο οποίος υπηρετεί με παράταση θητείας μέχρι και τις 31/12. “Συνεπώς – υποστηρίζει ο κ. Γεωργάκος – δεν μπορούμε να ζητήσουμε επιπλέον καρδιολόγους”. Ο ίδιος αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι τόσο στο Νοσοκομείο Πρεβέζης όσο και στα περιμετρικά νοσοκομεία, η κατάσταση είναι οριακή σε ότι αφορά τις προσλήψεις.«Στη Λευκάδα δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος και η Άρτα λειτουργεί οριακά με μόλις 3 ή 4» λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η καρδιολογική κλινική της Πρέβεζας καλύπτει μια τεράστια περιοχή η οποία περιλαμβάνει επιπλέον το Νομό Λευκάδος και τη βόρεια Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή τη Βόνιτσα και τη γύρω περιοχή.
«Από το νοσοκομείο Πρέβεζας περνούν το μήνα περίπου 6.000 ασθενείς, 70-75.000 το χρόνο. Είναι μια μεγάλη περιοχή με πολλούς κατοίκους, γι’ αυτό και γίνεται μια προσπάθεια να παραμείνουν οι κλινικές ανοιχτές με υπερβάλλουσες και επιπλέον εφημερίες» καταλήγει ο κ. Γεωργάκος.
Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διοργανώνουν διαμαρτυρία για το θέμα μπροστά από το προαύλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου (virus)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.