-->

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Κόβονται συμβάσεις επικουρικών νοσηλευτών στο «Αττικόν»! Στον αέρα το νοσοκομείο

Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων στο «Αττικόν», οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται με το φόβο ότι θα μονιμοποιηθεί το προσωπικό.
 Ειδικότερα το Σωματείο αναφέρει: «Το επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων νυχτερινών βαρδιών και αργιών από τον Ιανουαρίου 2016. 
 Το πρόσχημα της παρακράτησης δεδουλευμένων είναι πως “η παράταση της σύμβασης που θεσμοθέτησε το Υπουργείο για τους επικουρικούς νοσηλευτές είναι παράνομη γιατί απαγορεύεται κάποιος να ανανεώσει τη σύμβαση του πάνω από 24 μήνες αφού μετά θα μπορεί να διεκδικήσει θέση ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου)!» Αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων η πάρεδρος να μην υπογράφει τα εντάλματα πληρωμών: «Γι αυτό και η πάρεδρος δεν υπογράφει τα χαρτιά που χρειάζονται για να εγκριθεί η μισθοδοσία τους! Προσέξτε τη λογική της: Ποινικοποιεί προκαταβολικά τον κίνδυνο η εργασιακή σχέση να γίνει αορίστου χρόνου και ενεργοποιεί τη «λαιμητόμο» των περικοπών.
 Υπερβάλλων ζήλος; Νομικίστικη υπερβολή; Δεν νομίζουμε. Απλώς η λογική του «μισθολογικού κόστους» και να κόψουμε από όπου μπορούμε είναι πλέον γενικός νόμος του κράτους και όλης της δημόσιας διοίκησης» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι. Πάντως όπως φαίνεται το υπουργείο Υγείας θα λύσει το πρόβλημα με τα κενά στα νοσοκομεία προσλαμβάνοντας γιατρούς και νοσηλευτές με μπλοκάκι! Δείτε τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο που είναι υπό ψήφιση: «Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου» Οι ανησυχίες των εργαζομένων αυξάνονται δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ουσιαστική απάντηση από το υπουργείο Υγείας. Ήδη οι 15 επικουρικοί νοσηλευτές του «Αττικόν» απέχουν από τις βάρδιες και τις αργίες μέχρι να δικαιωθούν. Παράλληλα 50 εργαζόμενοι με κοινωφελή προγράμματα εκδιώκονται από το ΑΤΤΙΚΟ – όπως λέει το Σωματείο των Εργαζομένων- αφού η κυβέρνηση αρνείται να ανανεώσει την πολύτιμη υπηρεσία τους και «ουσιαστικά τους απολύει».

Λαυρέντης Νεκτάριος (HEALTH REPORT)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.