-->

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ...ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Εκεί λοιπόν που ορισμένοι λένε: Αυτά δε γίνονται! Έρχεται η...διαπραγμάτευση να τους διαψεύσει. Απαιτούν λοιπόν οι δανειστές να μην υπάρχει κρατική σύνταξη σε περίπτωση αναπηρίας από εργατικό ατύχημα. Οι εργαζόμενοι (λένε οι δανειστές) να ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα και αν στην αρχή είναι ακόμα και τσάμπα, όταν εδραιωθούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές στη θέση των ασφαλιστηκών ταμείων, θα είναι - όπως και ο μισθός - προσωπική υπόθεση του εργαζόμενου αν θα πάρει αναπηρική σύνταξη, ή η χήρα και τα παιδιά του σύνταξη θανάτου.
Και όχι μόνο απαιτούν ιδιωτικές οι συντάξεις αλλά και θέλουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την ιδιωτική ασφάλιση! Καθαρή αλητεία!  
Δηλαδή να μας ξεζουμίζουν ιδιωτικές εταιρίες αλλά και με εξασφάλιση από πριν ότι θα 'χουν και δουλειές με φούντες! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ; 

Παρακάτω η είδηση που δημοσιεύτηκε στη realnews την Κυριακή.
   Την εδραίωση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα ζητούν οι δανειστές. Μέσω της αποστολής 20σέλιδου υπομνήματος προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής αλληλεγγύης, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της Real News, η τρόικα επιβάλλει τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, απαιτώντας από το κράτος να πάψει να καταβάλει εκείνο σύνταξη αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος του ασφαλισμένου ή σύνταξη λόγω θανάτου στα μέλη της οικογένειάς του. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην κατάργηση του άρθρου, καθώς η ένταξη ιδιωτικών εταιρειών θα οδηγήσει σε σταδιακή μετατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι δανειστές ζητούν την απόσυρση του άρθρου 31 του νέου νόμου, που προβλέπει ότι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος το κράτος θα καταβάλλει στον ασφαλισμένο σύνταξη που θα ισούται τουλάχιστον με το διπλάσιο της εθνικής σύνταξης για την ασφάλιση 20 ετών, δηλαδή 768 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι δανειστές έχουν ταχθεί κατά του άρθρου, επισημαίνοντας ότι η κοινωνική ασφάλιση που παρέχει το κράτος δεν πρέπει να επιβαρύνεται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και ότι, όπως έχουν επισημάνει πολλάκις, θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να καλύπτονται από υποχρεωτικά ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. «Το άρθρο πρέπει να ανακληθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου