-->

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ (ΚΑΙ) Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ...ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΜΑΓΙΚΟ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΑΛΛΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ!

Παρά το γεγονός πως ο Υπουργός της Υγείας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να θιγεί από τα μέτρα ο μισθός των γιατρών (ειδικό μισθολόγιο), στην πραγματικότητα από τα μνημονιακά μαγικά προκύπτουν μειώσεις στους μισθούς...ενώ την ίδια στιγμή το Νοσοκομειακό επίδομα αυξάνεται! Θεϊικό;

Πως γίνεται σε γενικές γραμμές:
Αυξάνεται το Νοσοκομειακό αλλά την ίδια στιγμή καταργείται και ενσωματώνεται στο βασικό το χρονοεπίδομα και το επίδομα βιβλιοθήκης. Η διαφορά είναι ότι η μικρή αύξηση του Νοσοκομειακού δεν καλύπτει το χαράτσι που προκύπτει από το φόρο του (μέχρι τώρα αφορολόγητου) επιδόματος βιβλιοθήκης σε σχέση με τα χαμηλότερα όρια αφορολόγητου!
Επίσης: 
Ξεχωρίζει η αποζημίωση της εφημερίας από το βασικό (4,48 €/ώρα ο ειδικευόμενος)
Νέα μισθολογικά κλιμάκια - 16 για κάθε βαθμίδα, με απαίτηση δύο χρόνων υπηρεσίας για αλλαγή κλιμακίου, εκτός από το πρώτο που απαιτεί μόνο ένα χρόνο.

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ: 
(Από το healthreport) 
 
Επιμελητής Β με 5 χρόνια προϋπηρεσίας σήμερα παίρνει μισθό 1870 μεικτά. Με το νέο μισθολόγιο θα παίρνει 1841 μεικτά. με τις μειώσεις να αυξάνονται όσο αυξάνονται και τα χρόνια υπηρεσίας. Π.χ. ένας Επιμελητής Α με 5 χρόνια προϋπηρεσίας έχει μείωση 51 ευρώ ενώ με 15 χρόνια προϋπηρεσίας θα έχει μείωση 73,50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.