-->

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Χωρίς φύλαξη είναι πολλά νοσοκομεία και όλα τα Κέντρα Υγείας

Χωρίς φύλαξη είναι πολλά νοσοκομεία και όλα τα Κέντρα Υγείας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

 Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ τα νοσοκομεία φυλάσσονται από τέσσερις κατηγορίες υπαλλήλων:
- Ειδικό Προσωπικό Ασφαλείας του Ν.1339/83 που προσλαμβάνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διατίθενται στα Νοσοκομεία σε οργανικές θέσεις
- ΔΕ Προσωπικό Ασφαλείας που παρακολούθησαν σεμινάρια στην Ελληνική Αστυνομία. Οι δύο κατηγορίες του προσωπικού αυτού, σημειώνει, είναι ελάχιστοι στα Νοσοκομεία (περίπου 400).
- Προσωπικό φύλαξης μέσω ιδιωτικών εταιρειών (εργολάβοι) που δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις. Φέρνουν λιγότερους security από ό,τι προβλέπουν οι συμβάσεις που υπογράφουν με τα Νοσοκομεία.
- Προσωπικό φύλαξης που βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης από τα Νοσοκομεία, με συμβάσεις εργασίας.
Σύμφωνα με την ομοσπονδία, η φύλαξη στα Νοσοκομεία είναι πλημμελής, επειδή μειώθηκαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους, κατά 50% τα τελευταία επτά χρόνια. Ειδικότερα, επισημαίνει ότι πολλά Κέντρα Υγείας, κλείνουν το μεσημέρι λόγω έλλειψης Ιατρών και Προσωπικού (Πρέβεζα, Ηλεία, Καρπενήσι, Ιτέα κ.α.). Καταγγέλλει πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι κλέφτες με φορτηγό μπορούν να το σηκώσουν όλο.
Μέσα στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν ολοκαίνουργια Ιατρικά μηχανήματα, που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού: Οδοντιατρικά, Ακτινολογικά, Μικροβιολογικά ιατρικά μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ, εντελώς καινούργια και αφύλακτα. Αναφέρει ακόμη πως τα νοσοκομεία διαθέτουν μηδενικό μπάτζετ για τεχνική υποστήριξη: Οι κωδικοί των προϋπολογισμών για την συντήρηση, ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής είναι μηδενικοί, οι κλειδαριές είναι της πλάκας και ανοίγουν με όλα τα κλειδιά.
Χαλάνε οι πόρτες και τοποθετούνται λουκέτα των 2 ευρώ για να κλειδώνουν μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι τα ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν δεν θα αντικατασταθούν, επειδή τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των πολιτών να μεγαλώσει. Ε
κτιμά πως η οδός στην οποία θα στραφούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων για αντικατάσταση των μηχανημάτων είναι σε Ιδρύματα για δωρεές ή στη φιλανθρωπία. Επισημαίνει μάλιστα πως οι καταγραφές συμβάντων από επικίνδυνα στοιχεία ή κλέφτες είναι καθημερινές. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ενδεικτικά σε νοσοκομεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη φύλαξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.