-->

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Άγρια επίθεση σε εφημερεύοντα ιατρό του ΠΑ.Γ.Ν.Η στην Κρήτη!

 Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε γιατρός που εφημέρευε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως φαίνεται όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, καθώς σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, τα κρούσματα βίας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά  ιατρών που εφημερεύουν είναι ολοένα και συχνότερα.
Στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. ο γιατρός δέχτηκε την βίαιη επίθεση  «αγανακτισμένου» πολίτη κατά την διάρκεια της εφημερίας.
Για έλλειψη μέτρων κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, που κατηγορεί την πολιτεία ότι αρνείται να δώσει αποτελεσματικές λύσεις.
Όπως σημειώνει: «Ιστορίες  καθημερινής τρέλας, που διαδραματίζονται στα τμήματα αιχμής, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της πολιτείας να λάβει αποφάσεις κοινής λογικής, να δώσει σύγχρονες κι αποτελεσματικές λύσεις ταλαιπωρώντας διαχρονικά πολίτες και γιατρούς.
Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει σε κανένα να κλείνει τα μάτια. Τα επεισόδια βίας  αποσπούν την προσοχή, διαταράσσουν την ψυχραιμία ιατρών και νοσηλευτών, έχουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον εφημερεύοντα ιατρό του ΠΑ.Γ.Ν.Η. και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας».
Γι αυτό και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου προτείνει:
-Τη διαρκή παρουσία  προσωπικού ασφάλειας σε όλα τα τμήματα των νοσοκομείων  και την εκπαίδευσή του στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση ανάλογων περιστατικών και συμπεριφορών.
-Παρουσία προσωπικού ασφαλείας στο Τ.Ε.Π. σε όλη την διάρκεια της εφημερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου