-->

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Νέο τσεκούρι σε εξετάσεις και νοσηλείες με τα τελικά προαπαιτούμενα της τρόικας! Όλη η λίστα.

 Για την υγεία και την περίθαλψη το μόνο "αντίμετρο" είναι το κίνημα των εργαζομένων ενάντια και στα νέα μέτρα που επέβαλε η Τρόικα!


  Σημ. Όπως φαίνεται παρακάτω από το άρθρο του health report που αναρτούμε, νέα μέτρα
επιβάλλει η Τρόϊκα και στην περίθαλψη.
Μέτρα που μπορεί να φαίνονται "λογικά", αλλά αν τα σκεφτούμε δεύτερη φορά, δείχνουν τα δόντια τους.
    Π.Χ.: Τί σημαίνει το "ευγενικό"<<Βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης και της οικονομικής αποδοτικότητας των νοσοκομείων.>>  που θα διαβάσετε παρακάτω, αν όχι ότι θα κουτσουρευτούν κι' άλλο οι  προϋπολογισμοί; Τι άλλο άραγε θα αναγκάζονται να προμηθεύονται, εκτός από τα φάρμακά τους οι ασθενείς - αυτό το κάνουν και τώρα -  που δεν θα μπορεί να τους παρέχει το Νοσοκομείο;
   Θέλετε κι' άλλο; Δεν θα στέλνει, λέει, ο ΕΟΠΥΥ νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές. Καμία αντίρρηση, αλλά όσο τα δημόσια Νοσοκομεία είναι σε αυτό το χάλι, όσο δεν υπάρχει προσωπικό, όσο ο κοσμάκης δεν βρίσκει κρεβάτι την ώρα που το χρειάζεται, αναγκαστικά δεν θα πάει στην ιδιωτική κλινική; Φυσικά και θα πάει. Το ζήτημα είναι ποιός θα πληρώσει!
   Αυτό δηλαδή για το οποίο φωνάζουμε τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται σε κάθε "λεπτομέρεια" των μέτρων. Ότι η πρόθεση και το "σχέδιο" είναι να αποσυρθεί το κράτος από κάθε παροχή. Να μετατρέψει δηλαδή την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στην περίθαλψη, σε ατομική υπόθεση του αρρώστου. Όποιος έχει να πληρώσει θα έχει περίθαλψη! Οι υπόλοιποι το ράντζο τους και στην ουρά! Το ίδιο άλλωστε δε συμβαίνει με τη συμμετοχή στα φάρμακα; Το ίδιο δε συμβαίνει για κάθε παροχή που περικόπτεται;

Γι΄αυτό λέμε πως με όσα ωραία επικοινωνιακά φτιασίδια και αν ντύσουν τα νέα μέτρα, η πραγματικότητα είναι πως φέρνουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες και δεινά στο λαό. Ας κόπτεται η κυβέρνηση!  Για την υγεία και την περίθαλψη το μόνο "αντίμετρο" είναι η δική μας αντίσταση και στα νέα μέτρα.

Το άρθρο που ακολουθεί είναι της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 Καθαρογράφησαν τα τελικά προαπαιτούμενα των δανειστών μετά την οριστική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
 Όπως προβλέπεται στο 4ο μνημόνιο το οποίο έχει πλέον καθαρογράφει στις 3 Μαΐου, με το σταγονόμετρο θα γίνονται πλέον οι διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και οι νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.
 Σύμφωνα με το οριστικό κείμενο που έχει στη διάθεσή του το HealthReport.gr, οι δανειστές ζητούν να περικοπούν κι άλλο οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και για νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές.

 Εκτός από τη δέσμη μέτρων για τα φάρμακα το νέο μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων:


Εξορθολογισμός των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης.
 –Υιοθετήστε ένα ανώτατο όριο clawback για να καλύψετε τα στοιχεία που προηγουμένως δεν είχαν clawback στην κατηγορία «Άλλες παροχές ασθένειας (μετρητά και είδος)».
 –Υιοθετήστε, σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα, διαρθρωτικά μέτρα για τη συγκράτηση των υπερβολικών δαπανών για τη διάγνωση, τα φαρμακευτικά προϊόντα και τις ιδιωτικές κλινικές και άλλα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ που δεν καλύπτονται από clawbacks.
 –Εκτέλεση clawbacks και τακτικοί έλεγχοι. Με βάση τα τελικά αποτελέσματα από τον έλεγχο των υποβολών του 2013, προχωρήστε στη διευθέτηση κάθε υπό αμφισβήτηση ποσού.
 –Βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης και της οικονομικής αποδοτικότητας των νοσοκομείων. Θέσπιση του νόμου για τις κεντρικές προμήθειες στον τομέα της υγείας.
 –Μειώστε τις δαπάνες των φαρμακευτικών προϊόντων. Δημοσιεύστε ένα εξαμηνιαίο δελτίο τιμών (Μάιος και Νοέμβριος) για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.
 –Βελτίωση των κινήτρων των φαρμακοποιών, για τη στήριξη της διείσδυσης των γενόσημων φαρμάκων.
 Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να νομοθετηθούν όλα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές μεταξύ αυτών και για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου