-->

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ανοίγουν θέμα 13ου μισθού, άδειας κλπ στον Ιδιωτικό Τομέα!

    Από τότε που μας έκοβαν άδειες και δώρα, και ορισμένοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, γιατί τα θεωρούσαν δεδομένα, είχε λειτουργήσει ο περίφημος "κοινωνικός αυτοματισμός". Δηλαδή αυτό που κάνουν τα αφεντικά όταν θέλουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις και να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Έγραφαν και έλεγαν τότε τα παπαγαλάκια διάφορα. Θυμόμαστε τις  αποκαλύψεις για τους κλητήρες που δήθεν έπαιρναν 5.000 μισθό και το γενικότερο κλίμα της απαξίωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο που τότε δέχονταν χοντρή επίθεση.

    Λέγαμε λοιπόν τότε πως η κατρακύλα μιας κατηγορίας υπαλλήλων (τότε ήταν οι Δημόσιοι) θα συμπαρασύρει και όλους τους άλλους αργά ή γρήγορα. Το παραμύθι πως θα εξοικονομηθούν χρήματα από τους Δημόσιους που παίρνουν πολλά και θα πέσουν λεφτά στον ιδιωτικό τομέα, άρα θα ανέβουν και οι μισθοί, έπαιξε τότε πολύ στα κανάλια, αλλά... δεν είχε δράκο. Λες και έτσι να ήταν, οι ιδιώτες (όλοι οι "μεγάλοι" στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν και είναι κρατικοδίαιτοι)  θα μοιράζονταν τα κέρδη με τους υπαλλήλους τους!

    Πέρασε τότε η επίθεση ενάντια στο εισόδημά μας, είδαμε που κατάντησαν και οι μισθοί στον ιδιωτικό Τομέα. Είδαμε που πήγαν τα εργασιακά δικαιώματα, η μαύρη εργασία, τα 4ωρα και η εκμετάλλευση των εργαζομένων.
   Προχτές δειλά-δειλά ο πρόεδρος των Βιομηχάνων κ. Φέσσαςχρειάζεται ευελιξία στην καταβολή του μισθού, ίσως να είναι καλύτερα να ενσωματωθούν άδειες και δώρα στο βασικό χωρίς - προς Θεού - να μειωθούν κλπ. Όλοι βέβαια καταλαβαίνουν τι θα γίνει αν συμβεί κάτι τέτοιο. Εδώ τώρα που υποτίθεται προστατεύονται, είναι ξεχωριστά και φαίνονται, οι περισσότεροι εργοδότες δεν τα δίνουν ή τα δίνουν τη μια μέρα και την άλλη υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να τους τα επιστρέψουν, Φανταστείτε να "χαθούν" μέσα στο βασικό των 400 και 500 €  τι έχει να γίνει. θα χαθούν για πάντα.
άρχισε να λέει κάτι "εκσυγχρονιστικά" πως

Συμπέρασμα λοιπόν: 

Επιχειρείται να ανοίξει η συζήτηση για τα δικαιώματα (αυτή τη φορά δώρα - άδειες) στον ιδιωτικό τομέα. (να μου το θυμηθείτε πως στον άλλο γύρω κάποιοι θα ανακαλύψουν ξαφνικά πως η "προσωπική διαφορά" των δημοσίων είναι άνισο και άδικο μέτρο και θα αρχίσει το σκούξιμο για την κατάργησή της)

Γιατί γίνεται αυτό τώρα; 

Γιατί εκμεταλλεύονται την κρίση και την ευκαιρία να πλουτίσουν στην πλάτη μας, αλλά κυρίως γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι σε βαθιά ήττα, οπισθοχώρηση και με ανίκανη ή ξεπουλημένη (διαλέξτε) ηγεσία. Έτσι, αυτά που δεν μπορούσε το σύστημα ούτε να τα σκεφτεί πριν από λίγα χρόνια, σήμερα, λόγω της δικής μας κινηματικής αδυναμίας και απογοήτευσης τα βάζουν στην ημερήσια διάταξη της επίθεσής τους. 

Τι να κάνουμε; 

Να αποφασίσουμε πως πρέπει να ξεσηκωθούμε. Να σκεφτούμε πως έχουμε, αντικειμενικά τη δύναμη και μπορούμε να νικήσουμε. Να δημιουργήσουμε από τα κάτω το κίνημα που χρειαζόμαστε. Όσο δεν αντιδρούμε δεν θα σταματήσουν να λεηλατούν το εισόδημα και τις ζωές μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.