-->

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πληρώνονται οι εφημερίες πρώτου 3μήνου; Ανακοίνωση του Ανδρέα Ξανθού

Στα νοσοκομεία αρκετών νησιών του Αιγαίου οι γιατροί εχουν ενημερωθεί από τα λογιστήρια ότι έφτασαν χρήματα από την αρμόδια 2η ΥΠΕ και ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα λάβουν τα χρήματα για την δεδουλευμένες εφημερίες πρώτου 3μήνου 2015. Για το ίδιο... ευχάριστο γεγονός ενημερώθηκαν σήμερα και στο ΓΝ της Νίκαιας που ανήκει επίσης στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια.

Προ ολίγου εξάλλου έδωσε στην δημοσιότητα ενημερωτικό σημείωμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με το οποίο εξηγεί στους γιατρούς τους ακριβείς λόγους της καθυστέρησης στην πληρωμή των εφημεριών και βεβαιώνει ότι με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ, το πρόβλημα λύνεται οριστικά. Ο υπουργός αναφέρει ότι από τις 27 του τρέχοντος μήνα θα αρχίσουν να πληρώνονται...

Δεδομένου ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός έχει υποσχεθεί εδώ και μέρες ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν πληρωθεί οι γιατροί του ΕΣΥ τις εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι πληροφορίες που φτάνουν από τα νοσοκομεία δείχνουν αν είναι βάσιμες... 
Και παρότι στα τέλη Ιουνίου θα επρεπε να παίρνουν τουλάχιστον και τις εφημερίες Μαίου, το νέο είναι αναμφισβήτητα καλό!
Στο ΓΝ Νίκαιας σήμερα υπήρξε  δημοσιοποίηση της ενημέρωσης που απέστειλε υπηρεσία του υπουργείου Υγείας προς την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια :
"Σας κοινοποιούμε το αίτημα του υπουργείου Υγείας προς το Γενικό Λογιστήριο και την κατανομή ποσών για την πληρωμή των εφημεριών Α’ τριμήνου 2015, για να ενημερώσετε τα νοσοκομεία εποπτείας σας προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή των εφημεριών Α’ τριμήνου 2015 με ξεχωριστά κατά μήνα εντάλματα εντός του ορίου του αναφερόμενου ανά μήνα ποσού.
Με εκτίμηση,
Υπουργείο Υγείας
Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
Διεύθυνση Προϋπολογισμού & Δημοσιονομικών Αναφορών
Τμήμα Α – ΜΠΔΣ και Προϋπολογισμού"
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού:
Σχετικά με τις οφειλές εφημεριών- υπερωριών του 2015 προς τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενημερώνει ότι:
1. Με βάση τη Νομοθετική Ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν Νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα εκδοθεί  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015. Άμεσα θα προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών και η αποπληρωμή των δικαιούχων το συντομότερο δυνατόν.
2. Η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών για το 2015 έχει δρομολογηθεί. Ήδη έχει δοθεί οδηγία προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση ενταλμάτων όσον αφορά τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.  Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών  στους δικαιούχους.
3. Το θέμα της αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών (επαναφορά του 9% σε επίπεδο ΥΠΕ) θα ρυθμιστεί με τροπολογία η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.
Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, οι οποίοι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια,  προφέρουν εξαιρετικής σημασίας έργο και στηρίζουν το  Δημόσιο Σύστημα Υγείας.  

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.