-->

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΗ (ΑΦΟΡΑ π.χ. ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ)

Η επιστολή-αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την αφαίρεση 3 χρόνων πραγματικής υπηρεσίας από συναδέλφους ΔΕ που με την κινητικότητα τοποθετήθηκαν πχ στο ΕΚΑΒ (οδηγοί). Για τους συναδέλφους αυτούς υπάρχει κίνδυνος να τους ζητηθεί η επιστροφή χρημάτων λόγω αρχικής κατάταξης στο κανονικό μισθολογικό κλιμάκιο. Η είδηση εδώ είναι πως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Ωστόσο η απόφαση αυτή δεν προχωράει με ότι συνεπάγεται αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλες αδικίες για τους συναδέλφους μας. 


Κατάταξη υπαλλήλων ΔΕ χωρίς ποινή

ΑΘΗΝΑ 27/05/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 449
ΠΡΟΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
κο. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
Κύριε Υπουργέ,
Με το Ν. 4024/2011 άρθρο 28 παράγραφος 4, επιβάλλεται ποινή τριών ετών (αφαίρεση πραγματικού χρόνου υπηρεσίας) στην κατάταξη των Μισθολογικών κλιμακίων, των υπηρετούντων Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων, επειδή δεν διαθέτουν το τυπικό προσόν της κατηγορίας που κατέχουν.
Εργαζόμενοι όμως στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, με βάση ειδικές διατάξεις, όπως επίσης και με βάση το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ υπ' αρίθμ. 347/31-12-2003 ΦΕΚ 315/31-12-2003 «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις Φορέων του Δημοσίου Τομέα» (τροποποίηση του Π.Δ. 50/2001) εντάχθηκαν ή μετατάχθηκαν στη ΔΕ κατηγορία.
Το προσόν της εμπειρίας που διαθέτουν, θεωρείται με βάση τις ισχύουσες ειδικές διατάξεις και το ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ των Δημοσίων Υπαλλήλων, τυπικό προσόν διορισμού (άρα και μετάταξης).
Ως εκ τούτω η κατάταξη στα νέα Μισθολογικά Κλιμάκια του Ν. 4024/2011, θα πρέπει να γίνεται χωρίς την αφαίρεση τριών ετών πραγματικής υπηρεσίας.
Στους Οδηγούς των Νοσοκομείων που μεταφέρθηκαν μέσω διαθεσιμότητας στο ΕΚΑΒ, επειδή κατατάχτηκαν χωρίς την αφαίρεση των τριών ετών, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ τους επανακατατάσσει και ζητάει την επιστροφή της μισθολογικής διαφοράς.
Σε πρόσφατη συνάντηση αποδεχθήκατε το δίκαιο αίτημά μας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υλοποιηθεί η δέσμευσή σας.
Αναμένουμε απαντητικό έγγραφο, με το οποίο θα αποκατασταθούν οι μισθολογικές αδικίες, σε δεκάδες εργαζόμενους στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου