-->

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

.Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΉ!...ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ. ..

Αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις έδωσε η είδηση, που κυκλοφόρησε σχετικά με τη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου της Άρτας επειδή το εκεί κοινωνικό ιατρείο τους παίρνει τους...πελάτες! 
Έχουμε την άποψη πως οι κάθε είδους δομές που βασίζονται στη λεγόμενη "φιλανθρωπία" δεν έχουν ΜΟΝΟ την εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη, στις συνθήκες που ζούμε, όψη της ανακούφισης κοινωνικών ομάδων. Εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, μόνο στη χώρα μας, που η "κρίση" τους έχει πετάξει στο περιθώριο. Έχει δυστυχώς και την κρυφή (και αποκρουστική) όψη του συστήματος! 
Την όψη που δείχνει πως αξιοποιείται η τίμια έκφραση αλληλεγγύης του κόσμου απέναντι στην πείνα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Δηλαδή πως εκβιάζεται ο λαός να βάλει ακόμα μια φορά το χέρι στην τσέπη και να ξανα - χρηματοδοτήσει δια της λεγόμενης φιλανθρωπίας, προσφοράς κλπ. (αλλιώς ο διπλανός άνεργος θα πεθάνει) ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητη παροχή από την πολιτεία και το κράτος σε όποια έκφρασή του. 
   Συχνά - πυκνά επίσης εκφράζουν τη φιλευσπλαχνία τους και αρκετές μεγαλο-εταιρίες προσφέροντας ψίχουλα αντί μεγάλης διαφημιστικής προβολής και ...εννοείται της σχετικής φοροαπαλλαγής. (Αυτό στη γλώσσα του συστήματος λέγεται " Εταιρική ευθύνη".)

Διαβάζοντας παρακάτω την είδηση, ας μη βιαστούμε  να βγάλουμε το αυθόρμητο και "αγανακτισμένο" συμπέρασμα για τους κακούς και απάνθρωπους γιατρούς της Άρτας (τέτοια συμπεράσματα ας τα αφήσουμε για τα ...πρωϊνάδικα της TV).  Ας σκεφτούμε τούτο:  Όπου η περίθαλψη μετατρέπεται σε εμπόρευμα, δεν μπορεί παρά να λειτουργεί ως τέτοιο. Που σημαίνει ότι ή πληρώνεις ή πεθαίνεις. 
Γι' αυτό, εκείνο που κατά τη γνώμη μας, κυρίως αναδεικνύεται είναι πως η εθελοντική προσφορά αν δεν συνοδεύεται από απαίτηση και αγώνα  για ΙΣΗ - ΠΛΗΡΗ - ΔΩΡΕΑΝ  ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ μένει μισή, καθώς την εκμεταλλεύεται με αισχρό τρόπο και το σύστημα για λογαριασμό του. Χώρια που μας κάνει όλους ...συνενόχους του! Λες και έχουμε από κοινού την ευθύνη για την πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση! 

Μ' αυτές λοιπόν τις σκέψεις σας παραδίδουμε την είδηση (από την "Δημοκρατία" - 7/5/15)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.