-->

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Τραγική κατάσταση σε όλα τα Νοσοκομεία. Έχει ξεπεράσει τα όρια και το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στη Θεσ/νικη

Σημ. Καθημερινά, όλο και εντονότερα αναδύονται στην κοινωνία τα οξυμένα προβλήματα στην περίθαλψη. Υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού, κλειστά Νοσοκομεία τα σημαντικότερα. Όπως και να ονομάσει κανείς την στασιμότητα των τελευταίων μηνών, για όποιο λόγο και να συμβαίνει, ένα είναι σίγουρο: Όσο εξαρτάται η περίθαλψη και η ζωή του λαού (ο οποίος συνεχίζει να πληρώνει...) από τη δόση και την πορεία της διαπραγμάτευσης, τόσο η ασφυξία θα συνεχίζεται στα νοσοκομεία και στις δομές περίθαλψης. Ας αποφασίσουν σε ποιά "βάρκα" θα σταθούν. Γιατί ανεξάρτητα από την πορεία της επέμβασης ο ασθενής θα πεθάνει!


Σε καταγγελίες για "εγκληματική υποχρηματοδότηση" του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τραγικές ελλείψεις προσωπικού προέβη, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- πως το 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές, ενώ το υπάρχον προσωπικό αναγκάζεται να εργάζεται 16 ώρες ημερησίως, λόγω της αδυναμίας χορήγησης ρεπό και αδειών.
Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγώνα για την επιβίωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και του νοσοκομείου και να βάλουν φραγμό στη στοχοποίηση της δημόσιας υγείας και στην εκχώρησή της στους ιδιώτες.
Διεκδικώντας επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία σε όλους τους πολίτες, αποπληρωμή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων και αναπλήρωση των μισθολογικών τους απωλειών, οι εργαζόμενοι του "Γ. Γεννηματάς" θα πραγματοποιήσουν αύριο, στις 7.00 το πρωί, ανοιχτή γενική συνέλευση στην αυλή του νοσοκομείου.


Από: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου