-->

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ.

Καιρό τώρα έχουμε διαπιστώσει πως η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Α.Φλέμιγκ μοιραία θα έχει τραγικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Από την έναρξη της διαθεσιμότητας ως σήμερα, η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα και το αδιέξοδο μεταφράζεται σε επικίνδυνη πολλές φορές λειτουργία των τμημάτων, καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τους αρρώστους, εξουθένωση και απελπισία για το προσωπικό. Θυμίζουμε σύντομα πως η τροϊκανή απόφαση (δια του κ. Α. Γεωργιάδη) ήταν, το Σεπτέμβρη του '13, να κλείσει ολοκληρωτικά το Α. Φλέμιγκ. Ο ξεσηκωμός όμως των εργαζομένων και όλου του λαού της περιοχής, απέτρεψε (μοναδική περίπτωση) το λουκέτο. Το μισό προσωπικό όμως σκόρπισε (300 εργαζόμενοι), διαλύθηκαν κλινικές, υποβαθμίστηκαν υπηρεσίες, καταργήθηκαν κρεβάτια. Όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρείται με κάθε τρόπο ο στραγγαλισμός και το κλείσιμό του. Είμαστε ακόμα ζωντανοί! Δεν αφήνουμε το Α. Φλέμιγκ να κλείσει!
   Το Σωματείο εργαζομένων, μαζί με τα σωματεία και των άλλων συν-διοικούμενων Νοσοκομείων της περιοχής μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση προτάσσοντας την μοναδική, όπως έχει αποδειχτεί διέξοδο, που δεν είναι άλλη από την διεκδίκηση και την κινητοποίηση των εργαζομένων αλλά και του λαού της περιοχής.
   Η ακινησία του τελευταίου διαστήματος,  αναπόφευκτα οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη όξυνση των προβλημάτων με κύριο εκείνο της έλλειψης προσωπικού που, επαναλαμβάνουμε, μπορεί να φτάσει ακόμα και στο να πεθάνει κόσμος. 
  • Πρόκειται για διαπίστωση που δεν είναι ούτε υπερβολική ούτε πολύ περισσότερο λαϊκισμός. Είναι κραυγή αγωνίας όταν έχεις μία μόνο νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς καθημερινά, 
  • όταν έχεις έναν μόνο τραυματιοφορέα σε ολόκληρο Νοσοκομείο, 
  • όταν μία νοσηλεύτρια στα επείγοντα καλείται να αντιμετωπίσει καμιά εκατοστή περιστατικά και να εκτελέσει οδηγίες 3-4 ιατρών ταυτόχρονα, 
  • όταν 9 μόνο υπάλληλοι καλούνται να καλύψουν 20 βάρδιες εφημερίας το μήνα και ταυτόχρονα να είναι στο καθημερινό τους πόστο χωρίς δυνατότητα να απουσιάσουν για κανένα λόγο!, 
  • όταν στο προσωπικό χρωστάς 70- 80 -100 ρεπό, άδεια από το '14 ενώ η νέα περίοδος αδειών είναι μπροστά.
   Από την άλλη μεριά ολόκληρη η Πτέρυγα Μπόμπολα, ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος παραμένει κλειστή. Ως τώρα οι εργαζόμενοι καταφέραμε και ματαιώσαμε, σε μεγάλο βαθμό, κάθε προσπάθεια αφανισμού και αποψίλωσής της από εξοπλισμό ώστε να μη θυμίζει πια νοσηλευτική μονάδα και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποτέ ως τέτοια. Εξοπλισμένα χειρουργεία, χώροι εργαστηρίων, ιατρεία και θάλαμοι νοσηλείας παραμένουν στο έλεος αγνώστων καταστροφέων, όπως πρόσφατα διαπιστώσαμε.
  Απευθυνθήκαμε, σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη της νέας πολιτικής ηγεσίας σ' όλη την ιεραρχία προκειμένου να διεκδικήσουμε όσα είχαν υποσχεθεί όλα τα "επίσημα χείλη" το προηγούμενο διάστημα. Αποκατάσταση των λειτουργιών του Νοσοκομείου, ενίσχυση σε προσωπικό. Παρά την έκφραση...συμπάθειας που εισπράξαμε, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Καμία ενέργεια αποκατάστασης του Νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι από άποψη δομών. Κανένα μέτρο ενίσχυσης σε προσωπικό, καμία διαδικασία ολοκλήρωσης των διοικητικών διαδικασιών που θα απελευθέρωναν από την ομηρία των τρίμηνων μετακινήσεων το μισό περίπου προσωπικό που υπηρετεί τώρα στο Νοσοκομείο. 
   Τις προηγούμενες ημέρες, βρεθήκαμε μπροστά σε μια απόφαση του υπουργείου που απέρριπτε αίτημα, εγκεκριμένο από την ΥΠΕ, παραμονής εργαζόμενης νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο. Χωρίς να μπούμε σε διαδικαστικές λεπτομέρειες (διαθέσιμες ωστόσο για όποιον ενδιαφέρεται), είναι φανερό πως δεν υπάρχει δυνατότητα να "χάσουμε" ούτε μισό εργαζόμενο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, για οποιοδήποτε λόγο ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ...   Ακόμα χειρότερα που η περίπτωση της συγκεκριμένης συναδέλφου είναι ίδια με δεκάδες άλλες. Δίκαιη λοιπόν η οργή και η απορία μας: Το ίδιο θα γίνει και για τους άλλους; Θα ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

   Μέσα σ' αυτό το κλίμα, εσπευσμένα, το Σωματείο έκανε παρέμβαση, σήμερα Τρίτη 12/5, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Εξηγήσαμε, για άλλη μια φορά την κατάσταση στους εκεί υπηρεσιακούς παράγοντες και ζητήσαμε να παρθεί πίσω η απορριπτική απόφαση, να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η ολοκλήρωση των διαδικασιών αποσπάσεων - μετατάξεων και μέχρι τότε να λυθεί το ζήτημα της ανανέωσης των μετακινήσεων. Ταυτόχρονα να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με προσωπικό άμεσα.
   Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως, μετά τις "εξηγήσεις" μας, θα προωθηθούν όλα τα παραπάνω και πως η αναστάτωση προκλήθηκε λόγω των πολλών αιτημάτων που έχουν συσσωρευτεί στο Υπουργείο και επειδή από τα έγγραφα δεν προέκυπτε πως οι υπάλληλοι αυτοί ήδη υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας, οι περισσότεροι από την αρχή ακόμα της διαθεσιμότητας. Έτσι....δεν το γνώριζαν στο Υπουργείο όταν έβγαλαν την αποριπτική απόφαση και ετοιμάζονταν να βγάλουν και τις υπόλοιπες!
   Καταλήξαμε να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω και με το Γ. Γραμματέα κο Κοκκινάκη, ο οποίος, έδωσε κατευθύνσεις, σε θετική κατεύθυνση - όσο αφορά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών - χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για ενίσχυση σε προσωπικό. Μας παρέπεμψε στον Διοικητή της ΥΠΕ, τον οποίο άλλωστε και θα επισκεφτούμε για το σύνολο των ζητημάτων του Νοσοκομείου.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΗ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΗ.

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.