-->

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Συνέλαβαν τους γιατρούς που δήλωσαν ότι δεν αντέχουν να εφημερεύουν 30 ημέρες το μήνα!

Αίσχος! Συνέλαβαν τους γιατρούς που δήλωσαν ότι δεν αντέχουν να εφημερεύουν 30 ημέρες το μήνα!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη(iatropedia)

Σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες αυτήν την ώρα πληροφορίες συνελήφθησαν και κρατούνται με την αυτόφορη διαδικασία οι δυο μοναδικοί γιατροί της Ψυχιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.
 
Η κλινική παραμένει κλειστή για νέους ασθενείς εδώ και μερικές ημέρες, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.
 
Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τόσο ο διευθυντής της κλινικής όσο και ο συνάδελφός του επιμελητής έχουν συλληφθεί μετά από εισαγγελική εντολή και κρατούνται, προκειμένου να περάσουν την Παρασκευή από αυτόφωρο.
 
Οι δυο γιατροί εξυπηρετούσαν καθημερινά, επί 30 ημέρες το μήνα, δεκάδες περιστατικά, με αποτέλεσμα να δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν στους ρυθμούς αυτούς….

Η νεότερη εξέλιξη πάντως , μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, είναι ότι μετά από συνεννόηση με την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, αποφασίστηκε ότι σε κάθε εφημερία μέχρι και το τέλος του μήνα, θα πηγαίνει ένας γιατρός από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, δίνεται μόνο προσωρινή λύση στο πρόβλημα, αφού μόλις εξαντληθούν οι προβλεπόμενες εφημερίες για τον Ιούνη, θα είμαστε ξανά στο ίδιο σημείο. Ας ελπίσουμε, για το καλό των ψυχικά πασχόντων όλης της Δυτικής Μακεδονίας, ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί κάτι πιο... μόνιμο. (virus)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου