-->

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΦΩΝΕΣ" (ΚΑΙ) ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

   Ο κίνδυνος κατάρρευσης όλων των λειτουργιών του Νοσοκομείου, η εξουθένωση του προσωπικού, οι ελλείψεις, η υποχρηματοδότηση έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Η στασιμότητα, επιτείνει το αδιέξοδο ενώ δεν φαίνεται η παραμικρή ανακουφιστική λύση.
    Ταυτόχρονα η κοινή Διοίκηση (Παίδων - Φλέμιγκ - Σισμανόγλειο) που εδρεύει στο Σισμανόγλειο, αδιαφορεί προκλητικά στις εκκλήσεις , όχι μόνο του Σωματείου και των εργαζομένων, αλλά ακόμα και της διοικητικής ιεραρχίας, που δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί, ούτε να εγγυηθεί την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, παρά τις προσπάθειες και το φιλότιμο των εργαζομένων. 
    Είναι χαρακτηριστικό πως από τη Διοίκηση δεν έχει απαντηθεί ούτε ένα από τα δεκάδες έγγραφα που περιγράφουν την κατάσταση και ζητούν (στο ελάχιστο) λύσεις στα προβλήματα. Αρνούνται προκλητικά να διευθετήσουν ακόμα και καθημερινά ζητήματα που είναι δυνατό να διευθετηθούν. Όποιες διαδικασίες επιχειρούνται, έχουν πάντα στο βάθος τους, ως αποτέλεσμα, το στραγγαλισμό του Α.Φλέμιγκ και το οδηγούν στο κλείσιμο. Οι προφορικές οδηγίες της Διοίκησης (διότι τα χαρτιά ...μένουν!) καταλήγουν πάντα στο "Αν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε το τμήμα να το κλείσετε".
Αυτή είναι η κατάσταση που αναγκαστικά δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο. Γι' αυτό περνάει στην κοινωνία και πληθαίνουν συνεχώς τα δημοσιεύματα και οι ανταποκρίσεις των ΜΜΕ για την κατάσταση στο Α. Φλέμιγκ. Οι τελευταίες ανακοινώσεις του Σωματείου - έκφραση της αγωνίας μας - έχουν ευρέως αναπαραχθεί, άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη ακρίβεια.
 (Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι αρκετή...)
Πολλές φορές έχουμε εκφράσει άποψη για το ρόλο των καθεστωτικών ΜΜΕ, ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα άλλα, που ακόμα σέβονται τα γεγονότα και το κοινό.
Σε όλους πάντως  έχουμε με ειλικρίνεια να πούμε τούτο: Τα κείμενα και οι ανακοινώσεις του Σωματείου  με ακρίβεια χωρίς ίχνος υπερβολής εκφράζουν την αγωνία για το μέλλον, την οργή και αγανάκτησή μας για ο,τι βιώνουμε χρόνια τώρα.
Για άλλη μια φορά γίνεται ξεκάθαρο πως ο κόσμος της περιοχής και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.