-->

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ "ΣΤΑΓΟΝΑΣ" ΤΩΝ 706 ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαϊου το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, "στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε αρχικά τη διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες. Οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια. Στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015.(...)

ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΉ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΈΜΙΓΚ ΠΡΟΒΛΈΠΟΝΤΑΙ: 

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ:                      1
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ:   4
ΥΕ ΒΟΗΘ. ΥΓ/ΚΟ ΠΡΟΣ/ΚΟ:     3
ΠΕ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ:               1
ΔΕ ΔΙΟΙΚ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ:        1

ΣΥΝΟΛΟ:                                    10

Σημ: Είναι εύκολο να πέσει κανείς στην "παγίδα" και να οδηγηθεί στο "από το ολότελα..." Η πραγματικότητα είναι πως η τραγική κατάσταση παραμένει, τα κενά δεν καλύπτονται ούτε καν για τη σημερινή κατάσταση, ενώ η επαναλειτουργία όλων των δομών που έκλεισαν, ούτε κατά διάνοια δεν αντιμετωπίζεται. Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς και τις κάθε είδους αποχωρήσεις το μέτρο επικινδυνότητας της λειτουργίας παραμένει αμείωτο!

Αναλυτικά την κατανομή ανά ΥΠΕ και φορέα (για όλα τα Νοσοκομεία, κατεβάστε τα σχετικά για το Νοσηλευτικό από ΕΔΩ και για τις άλλες ειδικότητες από ΕΔΩ)

(Τα στοιχεία από δημοσιεύματα του ygeia360)



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.