-->

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εχουμε ξεπεράσει τα όρια προ πολλού! Δεν πάει άλλο!

Δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσει κάποιος στους διαδρόμους, στους θαλάμους και στα γραφεία του Νοσοκομείου χωρίς να διαπιστώσει όχι μόνο την έλλειψη προσωπικού αλλά και την εξάντληση, εξουθένωση και οργή του προσωπικού για τις συνθήκες που μας έχουν υποχρεώσει να ζούμε και να δουλεύουμε.
   Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους αλλά ολόκληρη την οικογένεια. Σε αδιέξοδο, ιδιαίτερα,  βρίσκονται όσοι έχουν μικρά παιδιά καθώς με το κλείσιμο των σχολείων δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός στην οικογένεια καθώς οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων δεν μπορούν να πάρουν την κανονική τους άδεια. Στην καλύτερη περίπτωση μερικές μέρες και αυτές "σπαστές". Για να γίνει μάλιστα αυτό αναγκάζονται  - με το ζόρι - ιδιαίτερα οι νοσηλεύτριες-ες να δουλεύουν ταυτόχρονα σε παραπάνω από ένα τμήματα! Απαράδεκτο και επικίνδυνο για εργαζόμενους και ασθενείς αυτό το σύστημα, προκρίνεται δυστυχώς ως η μόνη λύση από τη Διοίκηση. Ταυτόχρονα δε λείπουν και τα φαινόμενα της ιδιαίτερης μεταχείρισης (λιγότερο ή περισσότερο) των γνωστών και πανταχού παρόντων "υμετέρων". 
Από κοντά και η άδικη μεταχείριση μεταξύ αρκετών συναδέλφων, καθώς για ίδια δουλειά, αμείβονται διαφορετικά ανάλογα με το που είναι η οργανική τους θέση. Όλο αυτό το εργασιακό μπάχαλο πρέπει να σταματήσει μαζί με την αδικία και την καθημερινή μας εξόντωση.
   Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων. Τι να αναφέρει κανείς; Τους παρασκευαστές, ή τις τραπεζοκόμες που δεν φτάνουν ούτε για ένας ανά βάρδια, τον τραγέλαφο με τους τεχνικούς ή τους διοικητικούς που καλύπτουν ο καθένας 3-4 διαφορετικά αντικείμενα ενώ ταυτόχρονα εννιά άνθρωποι πρέπει να καλύψουν 20-21 βάρδιες παράλληλα με την καθημερινή εργασία τους; 
   Την ίδια στιγμή, το μαρτύριο της σταγόνας "απέδωσε"  μόλις 10 άτομα από τις "άμεσες" προσλήψεις   που θα δούμε πόσο άμεσες είναι όποτε και όταν γίνουν .
   Είναι προφανές πως δεν υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με αυτές τις συνθήκες, ούτε βεβαίως είναι λύση να κάνουμε τη χάρη στην κεντρική Διοίκηση που προσχηματικά (δεν) αντιμετωπίζει την κατάσταση, στοχεύοντας πάντα στο κλείσιμο του Φλέμιγκ.
   Οι επισκέψεις και οι συναντήσεις "κορυφής" με την πολιτική ηγεσία ελάχιστα μόνο απέδωσαν.
Είναι ανάγκη να συζητήσουμε την κατάσταση και από κοινού να την αντιμετωπίσουμε. Να απαιτήσουμε λύσεις ΤΩΡΑ, με μόνο κίνητρο το γεγονός πως ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
Και να απαιτήσουμε λύσεις ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. 
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
Το Σωματείο θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!
κόντρα στον καιρό, συνεχίζουμε να παλεύουμε: 
για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ, 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
για ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.