-->

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ; ΠΩΣ;

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι εφεξής θα καλύπτονται για νοσοκομειακή περίθαλψη τα 3 εκατ. ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
Έχει άραγε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κοστολογήσει το ύψος της δαπάνης που θα απαιτηθεί για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων, εξασφαλίζοντας και το ανάλογο κονδύλιο στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας; Φαίνεται  πως όχι. Και τούτο επειδή σκέφτονται να μετακυλήσουν το κόστος νοσηλείας των ανασφάλιστων στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, οι οποίοι ως γνωστόν βρίσκονται στο κόκκινο και σύντομα θα καταρρεύσουν.
Και δεν είναι μόνον αυτό...Το υπουργείο Υγείας εισάγει ανεπίτρεπτα εμπόδια στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στα Νοσοκομεία, τα οποία δεν ισχύουν για όσους διαθέτουν ασφάλιση. Υποχρεώνουν λοιπόν όσους ανασφάλιστους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας να επισκεφτούν υποχρεωτικά γιατρό του ΠΕΔΥ, ενώ είναι γνωστό ότι το ΠΕΔΥ στερείται γιατρούς σε αρκετές ειδικότητες. Εάν βρεθεί γιατρός του ΠΕΔΥ, τότε αυτός, αφού εξετάσει τον ανασφάλιστο ασθενή θα τον παραπέμψει σε τριμελή επιτροπή γιατρών Νοσοκομείου, η οποία θα τον εξετάσει εκ νέου για να γνωμοδοτήσει –με ποια κριτήρια άραγε;- εάν πρέπει να εισαχθεί ή όχι.
Τέλος, το υπουργείο Υγείας δεν εξασφαλίζει ότι οι ανασφάλιστοι θα έχουν τα φάρμακα και την απαραίτητη μετεγχειρητική νοσηλεία όταν λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, με κίνδυνο ορισμένοι να επιστρέφουν πίσω σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που προκάλεσε την εισαγωγή τους.
Φοβούμαστε πως η απόπειρα της κυβέρνησης να δείξει «ανθρώπινο πρόσωπο» σ΄ ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που η ίδια γέννησε και γιγάντωσε, θα οδηγήσει μια ώρα νωρίτερα τα Νοσοκομεία σε κατάρρευση, αφήνοντας απροστάτευτη ολόκληρη την κοινωνία.

Από: ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.