-->

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΛΑΡΙΣΑ: Μέτωπο για τη διασφάλιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας

18/06/2014
ΛΑΡΙΣΑ: Μέτωπο για τη διασφάλιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας
Μέτωπο για τη διασφάλιση του Δημοσίου Συστήματος ΥγείαςΜέτωπο για τη διασφάλιση του Δημοσίου Συστήματος ΥγείαςΣτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου και ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», και Δημήτρης Γελαλής.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι βουλευτές μεταξύ άλλων τόνισαν:

«Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΓΝΛ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ευθύνη φέρει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που παρουσιάζουν “πρωτογενή πλεονάσματα”, αποκρύπτοντας ότι αυτό συμβαίνει και επειδή δεν πληρώνονται δεδουλευμένες αποδοχές στους γιατρούς και διότι προχωρούν διαρκώς σε περικοπές προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων.
Από κοντά και ο διορισμένος διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο οποίος με διάφορα “τερτίπια” και τεχνάσματα, παρουσιάζει λογιστικά πλεονάσματα, την ώρα που οι δημόσιες υγειονομικές δομές της περιφέρειάς μας καταρρέουν.
Τη στιγμή που πιστώσεις από το 2013 για το σύνολο της ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας, ύψους 13 εκατ. ευρώ περίπου, επιστρέφονται στο Υπουργείο, οι γιατροί (ειδικοί και ειδικευόμενοι) παραμένουν απλήρωτοι, οι κλινικές είναι υποστελεχωμένες και οι προσλήψεις προσωπικού “παγωμένες”, φάρμακα και βασικά υλικά δεν υπάρχουν, τα μηχανήματα υπολειτουργούν, ενώ οι ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλα τα Dioti-Gelalis diamartyria PGNL (1)Νοσοκομεία της Περιφέρειας καθιστούν οριακά αδύνατη την ορθή και ασφαλή λειτουργία τους.
 τουναντίον, η δέσμευση του κ. Βορίδη για “συνέχιση των μεταρρυθμίσεων”-απορρυθμίσεων στον πλέον κρίσιμο και ευαίσθητο αυτόν τομέα, αποτελεί εχέγγυο για συνέχιση της καταστροφικής μνημονιακής συνταγής της κυβέρνησης, με απώτερο στόχο την παράδοση κερδοφόρων τομέων της υγείας στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο.×Καμία αυταπάτη δεν τρέφουμε ότι η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας σηματοδοτεί οτιδήποτε θετικό για το μέλλον του Δημοσίου Συστήματος Υγείας
Μόνο ένα πλατύ μέτωπο της κοινωνίας, με τη συστράτευση όλων των γιατρών της Περιφέρειας, των υπολοίπων εργαζομένων στα Νοσοκομεία, που απειλούνται με απολύσεις, την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τον Ιατρικό Σύλλογο, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας, μπορεί να τους σταματήσει και να ανατρέψει την πολιτική τους».

(Larisanet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.