-->

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ GLAXO. ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ & ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ !

   Η γνωστή και μη εξαιρετέα πολυεθνική φαρμακευτική Glaxo, εκμεταλλευόμενη το ...καλό εργασιακό κλίμα (για τα αφεντικά), την κατάργηση δικαιωμάτων, την πλήρη ασυδοσία, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, για άλλη μια φορά προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων.
  Όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει, κάθε επίθεση σε εργαζόμενο, είτε του Ιδιωτικού είτε του Δημοσίου, μας αφορά.
    Η αλληλεγγύη  μεταξύ των εργαζομένων είναι όπλο που επιτρέπει από καλύτερες θέσεις την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, όχι μόνο γιατί είναι ώριμη έκφραση της κατανόησης των κοινών μας συμφερόντων, ενάντια στην τάξη που ζει απομυζώντας τον κόπο μας, αλλά και γιατί κάθε επίθεση στα δικαιώματα του διπλανού μας σημαίνει πως έρχεται σύντομα η σειρά μας. Αυτό το τελευταίο δεν έχει αποδειχτεί με τραγικό τρόπο τον τελευταίο καιρό; Κάθε χτύπημα δικαιωμάτων στον Ιδιωτικό (λεγόμενο) τομέα, δεν στράφηκε αμέσως μετά και σ' εμάς;
Τώρα που έρχεται το καινούργιο μισθολόγιο, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιούν την "ισότητα" των μισθών "Δημοσίων" - "Ιδιωτικών" ως επιχείρημα για να μας κόψουν τους μισθούς; (Αφού πρώτα πετσόκοψαν τα δικά τους μεροκάματα!)

Αφορμή γι' αυτή την εισαγωγή είναι η ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ που μας έστειλαν οι συνάδελφοι, ζητώντας παράλληλα τη στήριξή και αλληλεγγύη μας.

Θα επιδιωχθεί άμεσα, από κοινού τα Σωματεία των Νοσοκομείων μας, να εκδώσουμε απόφαση στήριξης του αγώνα των συναδέλφων μας και και έμπρακτα, με κάθε πρόσφορο τρόπο, να απαιτήσουμε να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ GLAXO,
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Παρακάτω η ανακοίνωση του Σωματείου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ HELLENIC ASSOCIATION OF MEDICAL ADVISERS
 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
Έτος Ίδρυσης 1959
Χαλκοκονδύλη 56 – 10432 ΑΘΗΝΑ – Τηλ.: 210-52.24.070 56, Halkokondili st., Athens 10432 Hellas, Tel.: +30.210.52.24.070 e-mail: siee.fsek@gmail.com
ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ    

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ GLAXO SMITH KLINE 
 
 Μετά τις ομαδικές απολύσεις, την κατάργηση θέσεων εργασίας,   τον εξαναγκασμό σε εθελούσιες αποχωρήσεις, τώρα η GSK συνεχίζει με παράνομες απολύσεις καταπατώντας κάθε θεσμικό και εργασιακό κεκτημένο των εργαζομένων. Συνάδελφοι που για πολλά χρόνια ήταν αποτελεσματικοί στο πεδίο και ικανοί στα ψυχομετρικά test, στις εκπαιδεύσεις  και στις ομάδες τώρα απολύονται … και συμπτωματικά μέσα σε αυτούς είναι και οι δυο εκλεγμένοι συνδικαλιστές στο ΔΣ του Συλλόγου μας. Με τις παράνομες απολύσεις επιχειρείται για μια ακόμη φορά  η τρομοκράτηση και το φίμωμα όλων των εργαζόμενων. Το ανθρώπινο πρόσωπο της εταιρείας υπάρχει μόνο στο site της, στον εργασιακό χώρο υπάρχει η αναλγησία και η υποκρισία. Αυτό το πρόσωπο θα το καταγγείλουμε και θα το ξεσκεπάσουμε.          
  Πολυεθνικές τύπου GSK οφείλουν αντί να απολύουν να ανταποδώσουν στην κοινωνία μέρος από τα υπερκέρδη που αποκόμισαν τα προηγούμενα χρόνια με την εργασία  αυτών που σήμερα διώχνουν. Αυτήν την κρίσιμη για την χώρα περίοδο κρινόμαστε όλοι.
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ  ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΟΥ ΔΣ  ΣΤΗΝ GSK.
- ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ AMEΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.  
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.