-->

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - Α.ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – Α. ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ '14, ΩΡΑ 10 ΠΜ 
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ:  

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Τα τελευταία χρόνια, στο Βόρειο τομέα, έχουν χαθεί πάνω από 500 κρεβάτια νοσηλείας, έχουν μειωθεί κατ' έτος κατά 2.000 οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και έχει μπει λουκέτο στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου. Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών και εργαστήρια που πλέον λείπουν από την περιοχή μας. Τα νοσηλευτικά τμήματα και των τριών νοσοκομείων λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χαράτσια στα, κατά τα άλλα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
Το Αμαλία Φλέμιγκ, χάρη στον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και του λαού της περιοχής αναγκάστηκαν να μην το κλείσουν, όπως είχαν σχεδιάσει. Το απαξίωσαν όμως και το συρρίκνωσαν. Με 300 εργαζόμενους λιγότερους και θαλάμους άδειους, υπολειτουργεί.
Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει. Για μας τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας είναι ξεκάθαρο πως χωρίς τις κινητοποιήσεις μας και τη στήριξη του κόσμου, το Σισμανόγλειο θα ήταν σήμερα μικρότερο, το Φλέμιγκ κλειστό και το Π. Πεντέλης περισσότερο υποβαθμισμένο, με προοπτική το κλείσιμό του (κίνδυνος που συνεχίζει να υπάρχει). Ήδη το έχουν βάλει στο στόχαστρο και παρότι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στην περιοχή το Παίδων Πεντέλης, αποφασίζουν το κλείσιμο των μαγειρείων και τη συγχώνευση τους στο Σισμανόγλειο, χωρίς να παίρνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των διατροφικών αναγκών των παιδιατρικών ασθενών.
Όσον αφορά τις «αξιολογήσεις», η ψήφιση του Ν. 4250/14, επιβεβαιώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε ατομικούς μισθούς, κατάργηση υπηρεσιών, διαδικασίες κανιβαλισμού μεταξύ των συναδέλφων και μαζικές απολύσεις μέσω του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων. Με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των τριών Νοσοκομείων είναι οι εξής:
Συνέντευξη τύπου τη Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 και ώρα 13μμ στο Νοσοκομείο Φλέμιγκ
Συγκέντρωση - Συζήτηση για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιοχής τη Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 και ώρα 19μμ. Θα ακολουθήσει Μουσική Εκδήλωση.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.