-->

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις για διαθεσιμότητα, επιλογή προϊσταμένων

adedu-sullalitiria-kai-kinitopoiiseis-aurio-gia-diathesimotita-epilogi-proistamenwnΚινητοποιήσεις αρχίζει από σήμερα η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, την κατάργηση της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις.
Η ΑΔΕΔΥ προχωρεί απο σήμερα σε σειρά κινητοποιήσεων ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο , την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων.
Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τους χώρους εργασίας, και συλλαλητήρια των εργαζομένων στο Δημόσιο σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σε συγκέντρωση έξω απο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη 1 το μεσημέρι και συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στο ΥΠΟΙΚ, καλεί τα τα μέλη της και  η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η  διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέλει να  παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη «χιλιάδες υπογραφών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014», προκειμένου όπως αναφέρει να αποδείξει στην ηγεσία του υπουργείου ότι «με τη συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται.
Η αντίδραση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη μη εφαρμογή του Νόμου για την  αξιολόγηση κορυφώνεται καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων δεν προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ εκτιμά ως «προσχηματική» την αξιολόγηση που έχει μοναδικό στόχο να δημιουργήσει « μόνιμες εξαμενές» διαθέσιμων και υποψήφιων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαλύοντας τις Δημόσιες Υπηρεσίες και εκχωρώντας βασικές αρμοδιότητες Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα». 
Προτρέπει μάλιστα τους Δήμους να μην εκδώσουν επ' ουδενί από την 1η Ιουλίου την απόφαση κατανομής των ποσοστών που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση εφαρμογής του νέου τύπου «συγκριτικής αξιολόγησης».

Από το σημερινό "toc"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.