-->

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Άρχισαν τα λουκέτα στα μαγειρεία του ΕΣΥ! Έρχεται «δανεικό» φαγητό με delivery. Στο "βάθος" ετοιμάζουν κλείσιμο της κουζίνας και των τριών Νοσοκομείων


Τελικά τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν αυτά για τα οποία εμείς οι εργαζόμενοι βλέπαμε και καταγγέλαμε από καιρό. Δεν είναι μόνο η "δική" μας περίπτωση με το κλείσιμο των μαγειρίων του Παίδων. Το σχέδιο είναι γενικότερο και τρομακτικότερο απ' ό,τι υπολογίζαμε, αφού βλέπουν ως προοπτική και το κλείσιμο της κουζίνας του Σισμανογλείου.  Είτε λοιπόν σιγά - σιγά είτε απότομα τελικός στόχος είναι το ξεπούλημα. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΟΡΑ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ!


Η «επιχείρηση»… λουκέτα στα μαγειρεία νοσοκομείων αρχίζει σιγά σιγά να υλοποιείται καθώς ήδη μικρά νοσοκομεία θα πρέπει να κλείσουν τα δικά τους και να αρχίσουν να προμηθεύονται τα γεύματα των ασθενών από γειτονικά μεγάλα νοσοκομεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου (iatropedia)

Με βάση νεώτερη απόφαση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, εντός ολίγων ημερών θα πρέπει να προχωρήσουν σε κλείσιμο των μαγειρείων τους μικρά δημόσια νοσοκομεία όπως το ΕΛΠΙΣ προκειμένου να αρχίσουν τη  προμήθεια των γευμάτων από κοντινά.

Ειδικότερα το… delivery για να μπορούν να σιτίζονται οι ασθενείς θα αναλάβουν τα κοντινά νοσοκομεία με φορτηγά αλλά και ιδιώτες. Και όπως φαίνεται στόχος είναι στο τέλος η σίτιση των ασθενών να δοθεί πλήρως σε ιδιώτες.

Δεν είναι τυχαίο πως πριν ξεκινήσει η διαδικασία, όπως είχε αποκαλύψει το iatropedia, η αξιολόγηση που έγινε σε διάφορα δημόσια μαγειρεία έδειχνε πως ήταν ανεπαρκή και παρουσίαζαν διάφορα προβλήματα.

Κάτι που οι εργαζόμενοι δε θεωρούν τυχαίο καθώς εκτιμούν πως σκοπίμως απαξιώνονται ώστε να δοθούν οριστικά οι υπηρεσίες σίτισης σε ιδιωτικές εταιρείες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Α Υγειονομική Περιφέρεια με νεώτερο έγγραφό της πριν από λίγες ημέρες, με το επιχείρημα ότι κοστίζουν ακριβά, σκοπεύει να κλείσει ορισμένα από αυτά.
Με πρόσχημα ότι: επιβάλλεται ο περιορισμός του κόστους στο ΕΣΥ, ότι είναι υποστελεχωμένα ή ότι δε διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας, προχωρούν σε λουκέτα.

Σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το iatropedia.gr ως βασικό επιχείρημα προτάσσεται η έλλειψη πιστοποίησης (HACCP) και τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά μαγειρεία Νοσοκομείων. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να μπει λουκέτο καταρχάς στα μαγειρεία του ΕΛΠΙΣ καθώς όπως αναφέρεται η διαδικασία έχει καθυστερήσει.
Έτσι τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν τους ασθενείς τους με ..δανεικά φαγητά καθώς τα γεύματα θα μεταφέρονται από κοντινά νοσηλευτικά ιδρύματα ενώ σχεδιάζεται ακόμη και να καταβάλει το ένα νοσοκομείο χρήματα στο άλλο. (Σημ. οπότε μετά ο εργολάβος θα έρθει ...φυσικά!)
Δείτε το έγγραφο που αποδεικνύει το …εξπρές της διαδικασίας:

Οι  πληροφορίες έχουν φθάσει ήδη στους εργαζόμενους του ΕΣΥ οι οποίοι φοβούνται νέες αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις αλλά και απολύσεις καθώς θα χάσουν το αντικείμενο τους.
Σύμφωνα με το έγγραφο το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» θα τροφοδοτεί με φαγητό το Ελπίς ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται αντίστοιχο delivery για το Ιπποκράτειο που θα δίνει φαγητό στο Ανδρέας Συγγρός και το Σισμανόγλειο στο Παίδων Βόρειας Αττικής. Επίσης στην περίπτωση που λειτουργήσει το μαγειρείο του Ογκολογικού Νοσοκομείου της Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» ετοιμάζεται να εξυπηρετεί εκείνο τα νοσοκομεία της Βόρειας Αθήνας όπως το Σισμανόγλειο, το ΚΑΤ κλπ. Και το νοσοκομείο Αλεξάνδρα προτείνεται να τροφοδοτεί με γεύματα τα κοντινά πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.