-->

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ" ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΒΟΡΙΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Αν και η κινητοποίηση για τους ΔΕ Νοσηλευτές κυριάρχησε τις προηγούμενες ημέρες, πρέπει να ενημερώσουμε πως στο ίδιο Σχέδιο Νόμου, με το άρθρο 31, ανοίγει η κερκόπορτα για το κλείσιμο του Νοσοκομείου, δια της πλαγίας οδού. Επιχειρείται να κρυφτεί η πολιτική ηγεσία πίσω από την ουσιαστικά ανύπαρκτη και χωρίς καμία δραστηριότητα εταιρεία "Νοσοκομείο Τσαγκάρη Α.Ε.στην οποία αναθέτει τη "βρώμικη δουλειά". Η φωτογραφική αυτή διάταξη, η οποία αφορά κυρίως το ΦΛΕΜΙΓΚ αλλά, απ' όσο ξέρουμε και το ΠΑΝΑΓΙΑ τη Θεσσαλονίκη, αναφέρει επί λέξη:

Άρθρο 31: ΙΣΧΥΣ ΑΔΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ

Οι ιδιωτικές κλινικές οι οποίες πριν από την έναρξη ισχύος των π.δ. 247/1991 και 517/1991 συνήψαν ιδιότυπες συμβάσεις με το Ι.Κ.Α. και εν συνεχεία επεκτάθηκαν στο Ε.Σ.Υ. έχοντας ως προϋπόθεση την άδεια λειτουργίας Γενικής Κλινικής, και οι οποίες δεν κατέστη δυνατό να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 235/2000 λόγω μίσθωσης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού τους και μέρους του προσωπικού τους (νοσηλευτικού και βοηθητικού)για τη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων του Ι.Κ.Α. αυτοδικαίως θεωρούνται, υπό την σημερινή τους νομική μορφή και ιδιοκτησία, ότι έχουν σε ισχύ την άδειά τους αυτή και ότι υπάγονται στο π.δ. 235/2000 με μόνη την υποβολή σχετικής αίτησης προς τις αρμόδιες αρχές εντός προθεσμίας 12 μηνών».

Το Σωματείο ενημέρωσε με την παρακάτω επιστολή τα πολιτικά κόμματα και ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν (και) ο συγκεκριμένο άρθρο.
Παράλληλα ενημέρωσε τα ΜΜΕ και την ΠΟΕΔΗΝ.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με πολλές προεκτάσεις, Θα υπάρξει λοιπόν πληρέστερη ενημέρωση σύντομα.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                        Μελίσσια         19/12/2014
          Α. ΦΛΕΜΙΓΚ
  25ης Μαρτίου 14, Μελίσσια
   Τηλ. 2132003320, 2132003214
            6978523803, 6942986305
http://flemig-hospital.blogspot.gr/
                                                         

ΠΡΟΣ:  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ: Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΘΕΜΑ: Το ‘φωτογραφικό’ άρθρο 31 ( Ισχύς αδειών ιδιωτικών κλινικών ενταγμένων στο ΕΣΥ) του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας

   Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ, με έκπληξη διαπιστώνουμε  ότι:  Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας ( Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας), στο άρθρο 31 (Ισχύς αδειών ιδιωτικών κλινικών ενταγμένων στο ΕΣΥ), επιχειρείται με φωτογραφικό τρόπο  το κλείσιμο του Νοσοκομείου Α.ΦΛΕΜΙΓΚ και το πέρασμα του στον Ιδιωτικό τομέα.
   Σας είναι πιστεύουμε γνωστό πως η αρχική επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να κλείσει το Νοσοκομείο, ύστερα από την αντίδραση των εργαζομένων αλλά και την ισχυρή έκφραση, με πολύμορφες κινητοποιήσεις,  των κατοίκων της περιοχής μας, υποχρέωσαν το Υπουργείο  σε αναδίπλωση και αναίρεση, πρόσφατα, των αποφάσεών του. Ο αν. Υπουργός  κ. Γρηγοράκος μάλιστα  έκανε σχετικές δηλώσεις  στο κοινοβούλιο, περί της διατήρησης και ενίσχυσης του Α. Φλέμιγκ.

   Με το υπό ψήφιση άρθρο 31, δίνεται η δυνατότητα με μια απλή αίτηση, σε μια ιδιωτική εταιρεία, την ¨Νοσοκομείο Τσαγκάρη Α.Ε¨ , η οποία εδώ και δεκαετίες δεν έχει καμία απολύτως δραστηριότητα, και προφανώς καμία σχέση με παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, να αποκτήσει “αυτόματα” άδεια λειτουργίας ιδιωτικού θεραπευτηρίου, την  απομάκρυνση και αποβολή από τις σημερινές εγκαταστάσεις  του Νοσοκομείου Α. ΦΛΕΜΙΓΚ  (που είναι ενοικιαστής του χώρου) .
   Το Σωματείο εργαζομένων  εκτιμά  ότι η ψήφιση του επίμαχου άρθρου, που είναι απολύτως φωτογραφικό, θα αποτελέσει την κερκόπορτα που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο ένα Δημόσιο  Νοσοκομείο και το πέρασμά του στον ιδιωτικό τομέα.

   Στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης όπου ο πολίτης την ώρα της ανάγκης ψάχνει αποκούμπι στο δημόσιο σύστημα υγείας, το κλείσιμο και η ιδιωτικοποίηση  Νοσοκομείων αποτελεί άκρως αρνητική εξέλιξη τόσο για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας όσο και για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

   Η απόφαση πολιτών και εργαζομένων  είναι κοινή και απολύτως εκπεφρασμένη: Απαιτούμε το Α. Φλέμιγκ  να παραμείνει δημόσιο, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί. Σας καλούμε να μην συναινέσετε με την ψήφο σας στο κλείσιμο ενός  ιστορικού Νοσοκομείου με πολυετή και αδιάλειπτη ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας  που εσχάτως μάλιστα είναι και το μοναδικό προετοιμασμένο Νοσοκομείο αναφοράς ύποπτων περιστατικών του ιού  Ebola.


                                                               Ο Γ. Γραμματέας             Ο Πρόεδρος 
                                                             Μιχάλης Μεταξάκης      Δημήτρης Περίχαρος       

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου