-->

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η έκτακτη συγκέντρωση των εργαζομένων  ΔΕ Νοσηλ. (κυρίως) που υπηρετούν σε Σισμανόγλειο, Α. Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης. 
    Η συζήτηση ήταν έντονη και κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην υλοποιηθεί η επιδίωξη της Κυβέρνησης να πετάξει εκτός Νοσηλευτικού κλάδου όλο το ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία. Αν και έχουμε αναφερθεί ήδη στην ουσία του άρθρου που επιχειρείται να ψηφιστεί, για μια ακόμα φορά τονίστηκε πως κρύβονται πολλοί και σοβαροί κίνδυνοι για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων.
   Η δε απόπειρα εφαρμογής τους θα έχει άμεση βλαπτική μεταβολή των ήδη τραγικών συνθηκών εργασίας για όλους ανεξαίρετα τους νοσηλευτές σε όποια εκπαιδευτική βαθμίδα και αν ανήκουν. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η μεγάλη πλειοψηφία των ΠΕ και ΤΕ νοσηλευτών, κόντρα στη διασπαστική τακτική διαφόρων "εκπροσώπων" του κλάδου στηρίζουν και συμπαραστέκονται έμπρακτα τους θιγόμενους συναδέλφους.
Η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα είναι, στην περίπτωση ψήφισης του άρθρου, οι ΔΕ Νοσηλευτές να περιοριστούν στο εξής αυστηρά στα καθήκοντα που προβλέπονται από τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ).
Στη συνέχεια έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης, Τονίσαμε στη Διοικήτρια και στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι τα Νοσοκομεία θα διαλυθούν στην περίπτωση που οι ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ απέχουν από τα Νοσηλευτικά καθήκοντα και πράξεις που τόσα χρόνια κάνουν. Όμως κανείς πλέον δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί την ακόμα μεγαλύτερη και ουσιαστική υποβάθμιση εργαζομένων που δεκαετίες αναλαμβάνουν μόνοι τους τις βάρδιες νοσηλευτικών τμημάτων, εκτελώντας όλα, χωρίς εξαίρεση, τα νοσηλευτικά καθήκοντα, που πολλές φορές μάλιστα τα υπερβαίνουν και αυτά!
   Η Διοικήτρια, αν και συμφώνησε με το αίτημα των Σωματείων, αναγνωρίζοντας ότι είναι δίκαιο, επιχείρησε να το αποσυνδέσει από την ουσία, η οποία δεν είναι ψυχολογική αλλά ουσιαστική, λέγοντας πως δεν κινδυνεύουν εργασιακά. (Εμείς βεβαίως έχουμε άλλη γνώμη).
   Παρ' ότι δεν είναι ακόμα σαφής η εικόνα, μεταφέρουμε, πως από την κινητοποίησή μας, τις κινητοποιήσεις και άλλων Νοσοκομείων και τη δημοσιοποίηση του θέματος, προέκυψαν αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές της Συγκυβέρνησης. Πληροφορίες μάλιστα λένε πως η αντίδραση της Κυβέρνησης ήταν να κάνει μια χωρίς περιεχόμενο "τρίπλα" προσθέτοντας άρθρο που ορίζει ξεχωριστό κλάδο ΔΕ Νοσηλευτών. Υποβάθμιση με νόμο δηλαδή!
   Η απόφαση των εργαζομένων περιλαμβάνει ακόμα συλλογή υπογραφών (θα κυκλοφορήσει το σχετικό έντυπο) και καθημερινές δίωρες συγκεντρώσεις εργαζομένων, αρχίζοντας από αύριο στις 9 πμ στο Αμφιθέατρο του Σισμανογλείου.

   Συνάδελφοι, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για μας που είμαστε σε ξεχωριστό χώρο και χωρίς ουσιαστικά εναλλακτική λύση να αφήσουν οι Νοσηλευτές τα τμήματα στα οποία μπορεί να είναι και μόνοι τους! Όμως θα καταφέρουμε την απόσυρση του νόμου μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Μόνο αν ξεσηκωθούμε ενάντια στην κατάφωρη αδικία και στο στραγγαλισμό ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων. Γι' αυτό έχει εξαιρετική σημασία να συμμετέχουμε όσο το δυνατό περισσότεροι. Γι' αυτό όσοι συνάδελφοι μείνουν πίσω στα τμήματα πρέπει με αυταπάρνηση και αλληλεγγύη να δώσουν την δυνατότητα στους συναδέλφους να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 43!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.