-->

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσιεύτηκε κιόλας σε ΦΕΚ ο "νόμος Βορίδη" για την υγεία χωρίς το άρθρο για τον Νοσηλευτικό κλάδο. Τα κοράκια ξανάρχισαν να κράζουν! (και μια σημείωση για το άρθρο 31!)

   Χωρίς το επίμαχο άρθρο για την ίδρυση του Νοσηλευτικού κλάδου που πέταγε έξω όλους τους ΔΕ Νοσηλευτές, αλλά με το άρθρο 31* περί αδειών ιδιωτικών κλινικών, δημοσιεύτηκε τελικά ο ν. 4316.
Σε ότι μας αφορά, ο αγώνας που ξεκίνησε από τους νοσηλευτές πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί...ανεξαρτήτως της περιόδου. 
   Τα κοράκια ήδη ξανάρχισαν να κράζουν έχοντας τη λύση στο τσεπάκι. Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά σύντομα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε την επιχείρηση δημιουργίας δύο Νοσηλευτικών κλάδων! Ακόμα χειρότερα δηλαδή! 
Οι συνάδελφοι και αυτή τη φορά πρέπει να δουν τη φάκα και όχι το τυράκι (δε μπορεί όλο και κάποιο τυράκι θα υπάρξει για να εξασφαλίσει τα αναγκαία επιχειρήματα στους ημέτερους...)  
Αυτό που διεκδικούμε σταθερά και αταλάντευτα είναι: ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.

Όλος ο Νόμος 4316 εδώ.

Σημ. Για το άρθρο 31.
 Το περίφημο άρθρο 31 που "χάριζε" άδειες λειτουργίας, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώσαμε, στην ουσία δηλαδή καταφέραμε όχι μόνο να μην περάσει στα μουγκά, όπως υπολόγιζαν αλλά να γίνει και αλλαγή σ' ό,τι αφορά στο πλέον καταχρηστικό του κομμάτι. Η άδεια πλέον δεν θα χορηγήται αυτοδικαίως αλλά θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις του Π.Δ. που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.
Εκτιμούμε πως αυτό δυσκολεύει αρκετά ορισμένους και απ' όσο μπορούμε να ξέρουμε έχουν ήδη τσαντιστεί αρκετά...
Ωστόσο για μας, το άρθρο αυτό είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τη δημόσια περίθαλψη. Δίνει τη δυνατότητα να ξεπουληθούν Νοσοκομεία. Ζητάμε να καταργηθεί.
Παρακάτω το άρθρο όπως τελικά δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

ν. 8235
Άρθρο 30
Ισχύς αδειών ιδιωτικών κλινικών ενταγµένων στο Ε.Σ.Υ.
Οι ιδιωτικές κλινικές οι οποίες πριν από την έναρξη ισχύος των προεδρικών διαταγµάτων 247/1991 και 517/1991 συνήψαν ιδιότυπες συµβάσεις µε το Ι.Κ.Α. και εν συνεχεία εντάχθηκαν στο Ε.Σ.Υ. παρέχοντας υπηρεσίες δευτεροβάθµιας περίθαλψης έχοντας ως προϋπόθεση την άδεια λειτουργίας Γενικής Κλινικής, και οι οποίες δεν κατέστη δυνατόν να υπαχθούν στις διατάξεις
του π.δ. 235/2000 λόγω µίσθωσης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, του εξοπλισµού τους και µέρους του προσωπικού τους (νοσηλευτικού και βοηθητικού) για τη λειτουργία των νοσηλευτικών µονάδων του Ι.Κ.Α. δύναται να υποβάλουν σχετική αίτηση, προκειµένου να λάβουν άδεια σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις του π.δ. 235/2000. Η ως άνω αίτηση δύναται να υποβληθεί εντός προθεσµίας δώδεκα µηνών από τη δηµοσίευση του παρόντος νόµου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.