-->

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

«Παγώνουν» τα πάντα στην Υγεία ελέω εκλογής Προέδρου! Οι φόβοι και οι εκκρεμότητες.


Σημ. Παγώνουν τα πάντα στην Υγεία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες, εκτός από τα σχέδια της Διοίκησης για λουκέτο στο Νοσοκομείο.
Όπως διαπιστώνουμε τόσο από την επαφή που είχαμε προ ημερών με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και από την γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε, αδιαφορούν πλήρως οι Διοικούντες τόσο για την "περίοδο", όσο και για την δημόσια δέσμευση Γρηγοράκου περί μη αλλαγής χρήσης και κλεισίματος του Νοσοκομείου.
Σύντομα θα επανέλθουμε αναλυτικά επ' αυτού.
Με την ευκαιρία όμως:
Αληθεύει ότι μεθοδεύουν να δώσουν σε ιδιωτικό συνεργείο την τεχνική Υπηρεσία (συνεργείο ηλεκτρολόγων) , μετακινώντας - για να ελευθερωθεί το "πεδίο" -  το προσωπικό που ήδη υπάρχει και καλύπτει επαρκώς το Νοσοκομείο; 
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΠΑΝΗ; 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ";
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ!

ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΠΑΓΏΜΑΤΟς ΤΩΝ ΠΆΝΤΩΝ... 

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Εν αναμονή των πολιτικών εξελίξεων και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πλέον και επισήμως το επιτελείο στο υπουργείο Υγείας
Ο Μάκης Βορίδης που καιρό τώρα είναι εστιασμένος στις πολιτικές εξελίξεις, επισήμως πλέον φαίνεται πως στρέφει όλο του το ενδιαφέρον στις εκλογές.
Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που υποστηρίζουν πως εδώ και αρκετούς μήνες πολλές διαδικασίες είναι «παγωμένες» αφού ο Μάκης Βορίδης επιλέγει να διαχειρίζεται και να μην αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα που ανέλαβε.

Δεν είναι τυχαίο πως ούτε καν οι περιβόητες προσλήψεις στο ΠΕΔΥ δεν έχουν προχωρήσει ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν έστω στοιχειωδώς τα πολυιατρεία.
Οι ασθενείς είναι στον αέρα, αλλά αυτό δε φαίνεται να ενοχλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δεκάδες ζητήματα βαλτώνουν στο ΕΣΥ με το ελάχιστο προσωπικό και τις ελλείψεις ακόμη και βασικών υλικών.
Η στόχευση των τελευταίων μηνών είναι ο περιορισμός των προϋπολογισμών στα νοσοκομεία χωρίς όμως κανείς να ενδιαφέρεται για το αν εξυπηρετούνται ή όχι οι ασθενείς.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Με το νέο έτος άλλα 160 εκατ. ευρώ θα κάνουν φτερά από τα νοσηλευτικά ιδρύματα αφήνοντας τους πάσχοντες στο έλεος των ελλείψεων και της …τρόικας.
Κατά τα άλλα εν μέσω εκλογικής αναστάτωσης ο ΕΟΠΥΥ βαδίζει «μπλοκαρισμένος» από κάθε ιδιώτη πάροχό του εξαιτίας των χρεών του, κάνοντας όμως τους ασφαλισμένους να επιβαρύνονται  καθημερινά όλο και περισσότερο.
Και μέσα σε αυτό το κλίμα οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να τη βγάλουν με λιγότερα χρήματα για φάρμακα το 2015 καθώς τα 2 δις ευρώ δεν είναι δαπάνη ίδια με το 2014 καθώς θα πρέπει να αφαιρέσει κανείς τόσο το κονδύλι για τους ανασφάλιστους που περιλαμβάνεται όσο και τα εμβόλια.
Αλλά βέβαια μέχρι τότε μπορεί και να έχουμε Πρόεδρο…

(Ηealthreport.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.