-->

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δημόσιο: Απολύσεις και το 2015 – Από 4.000 - 5.000 ζήτησε να φύγουν η τρόικα

Σημ. Γέμισαν εφημερίδες και λοιπά ΜΜΕ με τα ...αποτελέσματα της συνάντησης στο Παρίσι με την Τρόικα που έφυγε για τα μνημόνια που...τελείωσαν. Ανάμεσα στ' άλλα κυριαρχεί και το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο (που επίσης είχαν "τελειώσει") Ο κ. Μητσοτάκης βεβαίως επιβεβαίωσε τις απαιτήσεις για απόλυση 4000 περίπου Δημοσίων Υπαλλήλων. Χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου λοιπόν. Επειδή όμως οι ...προγραμματισμένοι για απόλυση δεν φτάνουν, θα χρειαστούν - όπως οι ίδιοι υπολογίζουν - τουλάχιστον 1000 ακόμα που αυτή τη στιγμή υπηρετούν κανονικά. Μιλάμε βεβαίως μόνο για το '14. Έτσι τώρα γίνεται φανερή και ξεκάθαρη η επιμονή της κυβέρνησης για την εφαρμογή της "αξιολόγησης" - η οποία, είπαμε "δεν παίζει ρόλο"!. Γι' αυτό η ευθύνη του καθένα μας και ιδίως εκείνων που καλούνται να αξιολογήσουν και να βαθμολογήσουν είναι μεγάλη. Κάθε έντιμος εργαζόμενος οφείλει να ζυγίσει πολύ και με ειλικρίνεια τα αποτελέσματα των πράξεών του απέναντι στους συναδέλφους του. Τι άλλο θέλουν όσοι δεν έχουν "πειστεί" ακόμα

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ. 
(ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Κι όμως οι απολύσεις που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα τελειώνουν σε ό,τι αφορά στο δημόσιο στο τέλος του έτους μάλλον έπεσαν και πάλι στο τραπέζι από τους τροικανούς... Η εμμονή της τρόικας για απολύσεις υπαλλήλων συνεχίστηκε και στο Παρίσι.

Αν και υπάρχουν υπηρεσίες στην Ελλάδα οι οποίες κυριολεκτικά υποφέρουν από υποστελέχωση, αν και οι ίδιες οι δομές του κράτους απειλούνται λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων οι τροικανοί για ακόμη μια φορά έθεσαν θέμα απολύσεων στο δημόσιο.

Λεπτομέρειες δεν συζητήθηκαν ωστόσο η τρόικα ήδη είχε θέσει θέμα εδώ και μήνες δίνοντας μάλιστα έναν αριθμό κοντά στις 4.000.

Μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης είχε επιβεβαιώσει την απαίτηση αυτή λέγοντας ότι προς το παρόν έχει αποτραπεί το ενδεχόμενο λόγω του ότι η χώρα υπήρξε συνεπείς στις υποχρεώσεις της.

Τώρα το στοίχημα είναι να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα, όμως και αυτό απολύσεις σημαίνει καθώς απομένουν ακόμη 6.500 ως το τέλος του έτους.

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες δηλαδή θα πρέπει να έχουν απολυθεί χιλιάδες άτομα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και περίπου 1.000 άτομα που θα κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.


Από: inewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.