-->

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκαίνια με ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό.


Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕΔυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά σε εργαζόμενους του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και ομοσπονδιών στον κλάδο της υγείας, ενώ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τα εγκαίνια νέων χειρουργείων, καταγγέλλοντας την “προεκλογική-κυβερνητική φιέστα”, αφού ήταν προγραμματισμένη και η παρουσία του πρωθυπουργού. Τελικά όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη στα εγκαίνια αλλά ήταν εκεί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι: «Τα Νεα Χειρουργεία είναι δωρεά 30 εκατομμυρίων ευρώ της Εθνικής Τράπεζας. Δηλαδή από την τσέπη και εμάς των καταθετών στην ουσία».



Πρίν από μερικές μέρες, όταν αναμενόταν ο πρωθυπουργός να εγκαινιάσει τα χειρουργεία - δωρεά των τραπεζιτών, εφημερίδα αναρωτιόταν: Λέτε να δούμε και ΜΑΤ στον "Ευαγγελισμο";
Μετά την...δραπέτευση του κ. Σαμαρά, τα ΜΑΤ ήρθαν για να προστατεύσουν τον κ. Βορίση. Από ποιούς άραγε να κινδύνευε;
Όχι μόνο ήρθαν λοιπόν τα ΜΑΤ αλλά σε βάναυσή και αναίτια επίθεσή τους στον συγκεντρωμένο κόσμο που διαμαρτυρόταν τραυμάτισαν τρείς εργαζόμενους. Στον ένα μάλιστα προκάλεσαν κάταγμα στο πόδι.
Δεν υπάρχει ψυχραιμία πλέον ή πράγματι αυτό που φοβούνται περισσότερο απ' όλα είναι η αντίδραση του κόσμου;
Ας βγάλουμε συνάδελφοι και μεις τα συμπεράσματά μας και ας αποφασίσουμε: 
Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ;

Γιά όσους "έχουν χάσει επεισόδια" να υπενθυμίσουμε την υπόθεση, από το σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. 

Εγκαίνια με ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό


<<...>> Τα Νεα Χειρουργεία είναι δωρεά 30 εκατομμυρίων ευρώ της Εθνικής Τράπεζας. Δηλαδή από την τσέπη και εμάς των καταθετών στην ουσία. Είναι ολοφάνερο οτι πάνε να στήσουν κάποια μορφή ΣΔΙΤ στο μέλλον με συνεταίρο την Εθνική Τράπεζα και θα κάνουν γρήγορα απόσβεση άμα αρχίσουν τρελλές μπίζνες με τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία και με την οργανική διαπλοκή και σύμφυση πλέον εφεξής ιδιωτών/μεγαλογιατρών/ασφαλιστικών εταιρειών.

Για να δουλέψουν οι 24 καινούργιες χειρουργικές αίθουσες σε μια τέτοια ακριβή hi-tech επένδυση δεν πρόκειται να την αφήσουν χωρίς προσωπικό και νοσηλευτικά στελέχη. Οπότε είναι άσφαιρη μόνο μια κριτική στο οτι "δεν υπάρχει προσωπικό αυτή τη στιγμή".

Θα βρούνε προσωπικό για να δουλέψει ρολόι με όρους ΑΕ, ανταγωνιστικά προς τους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Για όλα αυτά καταγγέλουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνδυάσει την λειτουργία των Νέων Χειρουργειων με τον ελεεινό θεσμό των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων και δηλώνουμε ότι δε θα το επιτρέψουμε!".

Newsroom Enet>>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.