-->

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σε διαρκή κινητοποίηση βρίσκονται εδώ και καιρό οι συνάδελφοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Το βίαιο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων της χώρας, καλυμένο με τον "προοδευτικό" μανδύα της αποασυλοποίησης δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Αφορά εξ' ίσου δεκάδες χιλιάδες ψυχιατρικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. Ήδη οι διάφορες ΜΚΟ και οι ιδιωτικές κλινικές κάνουν χρυσές δουλειές αρπάζοντας τις συντάξεις και το εισόδημα των ασθενών. Με το κλείσιμο των δομών το φαινόμενο όχι μόνο θα ενταθεί αλλά χιλιάδες συμπολίτες μας θα εξαθλιωθούν και θα καταλήξουν στο δρόμο.
Οι συνάδελφοι στο Δανί που βιώνουν - όπως και μεις πρόσφατα - το φάσμα της διαθεσιμότητας και της δυάλισης προχωρούν σε κινητοποιήσεις και ενημέρωση του λαού. Καλά κάνουν. Ο μόνος δρόμος, είναι ο ...Δρόμος! ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.
Παρακάτω ο προγραμματισμός των κινητοποιήσεων που έχουν οι εργαζόμενοι στο "Δαφνί".
ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!


     Καμία ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ
·        Καμία παρακράτηση συντάξεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των ψυχικά πασχόντων
·        Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται όχι μόνο για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας αλλά προπάντων για την πρόσβαση ΟΛΩΝ σε σύγχρονες, ποιοτικές ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.  
Καλούμε συγγενείς χρηστών Ψυχικής Υγείας, άνεργους, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς & πολιτικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης προκειμένου ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ
·        Στη 3ωρη στάση εργασίας, που  προκηρύσσει ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζόμενων την Δευτέρα  15/9/2014 από τις  12.00 έως 3.00 μμ  και συγκέντρωση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου μας.
·        Την Τέταρτη 17/9/2014 και ώρα  4.00 μμ στο σταθμό διοδίων Ελευσίνας, όπου θα μοιραστεί υλικό ενημέρωσης.  Προσυγκέντρωση στις 3.30 μμ έξω από την πύλη του Νοσοκομείου μας.
·        Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συναυλία αλληλεγγύης με καλλιτέχνες που διοργανώνει  ο Σύλλογος Εργαζόμενων την Δευτέρα 6/10/ 2014 και ώρα 6.30 στο χώρο έξω από το Νοσοκομείο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν το επόμενο διάστημα σε κλιμάκια ενημέρωσης πού θα πραγματοποιηθούν  στους σταθμούς του μέτρο των ομόρων δήμων  και σε λαϊκές αγορές. 
 
 (Για περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.