-->

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ! ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕ


Με ημερομηνία 23/9/14 αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" η απόφαση του υπουργού Υγείας για τη "Μεταστέγαση ιατρικών τμημάτων / μονάδων..." που αναφέρεται στη μεταστέγαση τμημάτων εντός ενιαίων ΝΠΔΔ (Δηλαδή των Φλέμιγκ-Πολυκλινικής και Πατησίων). Δεν θα αναπαραγάγουμε την απόφαση η οποία είναι γνωστή αλλά μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη και ΕΔΩ.
   Μία μόνο ανάγνωση αρκεί για να πειστεί ο οποιοσδήποτε πως είναι στην ουσία της μια σχιζοφρενική απόφαση, χωρίς λογική, πρακτικά ανεφάρμοστη, ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει στα σοβαρά να την υλοποιήσει. Ακριβώς γι' αυτό θεωρούμε ότι οδηγεί συνειδητά (δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως τους ξέφυγε...) στην πλήρη διάλυση του Αμαλία Φλέμιγκ.
   Δικαίως οι εργαζόμενοι και όλοι όσοι έχουν πληροφορηθεί τα ...νέα είναι εξοργισμένοι με αυτό το ύπουλο χτύπημα στο Νοσοκομείο. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν την επιβολή του λουκέτου στο Φλέμιγκ. Η πραγματικότητα είναι πως ως τα τώρα δεν τους βγήκε. Δεν είναι λοιπόν καθόλου σίγουρο πως θα τους βγει και αυτή τη φορά, Εξαρτάται από την αντίδραση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, η οποία ξεκάθαρα και δυναμικά έχει έχει τοποθετηθεί υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας, της αποκατάστασης και ανάπτυξης του Νοσοκομείου.

   Το Σωματείο συναντήθηκε, με κύριο θέμα την παραπάνω απόφαση, με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Πεντέα. Ο Διοικητής μας είπε πως δεν γνώριζε την ύπαρξη της απόφασης· διαβάζοντάς την μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή (!!!) του λέγοντας πως αυτό σημαίνει τη διάλυση του Φλέμιγκ. (Δεν χωρούσε άλλωστε άλλο λογικό συμπέρασμα). Πιθανολόγησε πως μπορεί να είναι "εκ παραδρομής" απόφαση και δεσμεύτηκε να το διευκρινίσει με τον κ. Βορίδη.
  Μας διαβεβαίωσε πως η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι να παραμείνει το Φλέμιγκ, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί ή να μας πληροφορήσει για αποφάσεις που ήδη έχουν παρθεί σ΄αυτή την κατεύθυνση. Επιβεβαίωσε τις "σκέψεις" και πιθανολόγησε την μεταφορά δύο ψυχιατρικών κλινικών από το Ψ.Ν.Α. στο "συγκρότημα" και τη δημιουργία κλινικής καρκινοπαθών "τελικού σταδίου". Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα και τη σκέψη για μεταφορά του χειρουργικού τομέα στο Σισμανόγλειο.
  Για το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού μας είπε πως το γνωρίζει και δεσμεύτηκε να ξαναδεί την κατανομή προσωπικού.
  Για το ζήτημα της παραχώρησης/ χαρίσματος του μηχανήματος οστικής πυκνότητας σε άλλο νοσοκομείο...δεν ήξερε τίποτα! Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί τόσο καιρό δεν το βάζουμε σε λειτουργία!!!
  Τον ενημερώσαμε λοιπόν σχετικά και ζητήσαμε να μεταφερθεί άμεσα στην Πτ. Τσαγκάρη και να μπει σε λειτουργία. Τώρα τουλάχιστον είναι ενήμερος.
  Για το θέμα των τρίμηνων μετακινήσεων μας ενημέρωσε πως προωθείται ρύθμιση που θα "παρατείνει" στην ουσία τις μετακινήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

   Αυτό ήταν εν συντομία το περιεχόμενο της συζήτησής μας με τον Διοικητή της ΥΠΕ. Όπως είναι φανερό δεν υπήρξε πραγματική δέσμευση σε οτιδήποτε ούτε δόθηκαν διευκρινήσεις στα ερωτήματά μας, πέρα από τη γενική διαβεβαίωση ότι "δεν θα κλείσει το νοσοκομείο". Διακρίνουμε πάντως στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας την προώθηση μιας σειράς από ανακατεμένα "σχέδια" που ήδη έχουμε ακούσει είτε από την πρώην Διοικήτρια κα Οικονόμου, η οποία είναι παρούσα στους "κύκλους" του Υπουργείου είτε από την νυν κ. Τσαγδή.
   Είναι φανερό πως άλλο εννοούμε εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής όταν λέμε πως θέλουμε το νοσοκομείο ανοιχτό και άλλο η διοίκηση και το Υπουργείο. Η μεταφορά (βλέπε διάλυση) του Χειρουργικού τομέα για παράδειγμα που φαίνεται πως μεθοδεύεται, συνιστά κατάρρευση του νοσοκομείου που πλέον δεν θα μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς και να εφημερεύει χωριστά από το Σισμανόγλειο, προσφέροντας στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής αλλά και του λεκανοπεδίου γενικά, δύο επιπλέον ημέρες εφημερίας την εβδομάδα. Τη δυνατότητα δηλαδή να έχουν ένα επιπλέον εφημερεύον νοσοκομείο και να μην υποβάλλονται ακόμα περισσότερο σε πολύωρες αναμονές και σε άθλιες συνθήκες νοσηλείες σε ράντζα και διαδρόμους.
   Όσο για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού, αν επιχειρηθεί η εφαρμογή της θα είναι τραγελαφικό το αποτέλεσμα. Για όσο λειτουργήσει το Φλέμιγκ, θα είναι νοσοκομείο που θα νοσηλεύει ...με ανταπόκριση. Δηλαδή θα έχει χειρουργούς αλλά όχι χειρουργεία, οι ασθενείς θα εξετάζονται στο Φλέμιγκ και οι αιματολογικές εξετάσεις τους θα γίνονται στο Σισμανόγλειο, ενώ θα εφημερεύει για Παθολογικά περιστατικά αλλά για ενδοκρινολόγο επίσης θα πρέπει να πάει κάποιος στο Σισμανόγλειο. Το ίδιο θα γίνει και αν απαιτηθεί υπερηχογράφημα αφού κατά το "στρατηγικό" σχέδιο, το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα θα καταργηθεί από το Νοσοκομείο (Θα αφήσουν άραγε κανένα ακτινολογικό μηχάνημα ή ακόμα και για απλή ακτινογραφία οι ασθενείς θα έχουν επίσης "ανταπόκριση" με το γειτονικό Νοσοκομείο;)
    Χωρίς ουσιαστικά Χειρουργικό τομέα λοιπόν λοιπόν, χωρίς Ενδοκρινολόγους, Αναισθησιολόγους, Ακτινοδιαγνωστικό,Γαστρεντερολογικό, Φαρμακείο, εργαστήρια, Οφθαλμίατρους, Αξονικό Χαλασμένο κλπ δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς πως αυτό που θα απομείνει μπορεί να είναι αποθήκη ψυχών με δυνατότητες...αγροτικού ιατρείου αλλά ΟΧΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
Γι' αυτό θα σταθούμε, για άλλη μια φορά απέναντι σ' αυτά τα σχέδια κατάργησης του "Αμαλία Φλέμιγκ." Ξέρουμε πως δεν χτυπιέται μόνο το Φλέμιγκ, ξέρουμε πως η διάλυση της δωρεάν περίθαλψης αφορά και το Σισμανόγλειο και το Παίδων στην περιοχή μας. Αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο και το λαό της περιοχής. Θα ζητήσουμε λοιπόν τη συμπαράσταση και τη στήριξή του. Θα απευθυνθούμε στον κάθε πολίτη ξεχωριστά αλλά και σε κάθε μαζικό φορέα, δημοτικές παρατάξεις και κόμματα της ευρύτερης περιοχής.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
   Τις επόμενες ημέρες, το Σωματείο θα συγκαλέσει συγκεντρώσεις εργαζομένων, θα παρθούν αποφάσεις αγωνιστικής απάντησης, θα γίνει ευρεία ενημέρωση της κοινωνίας με κάθε πρόσφορο μέσο. Θα κινητοποιηθούμε και θα αποτρέψουμε για μια ακόμα φορά το λουκέτο στο Α. Φλέμιγκ, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και τη δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ! 
 
   
 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.