-->

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...

Σημ. Βεβαίως στους δικαστές τα έδωσαν αμέσως τα χρωστούμενα. Τους γιατρούς και άλλους που επίσης δικαιώθηκαν στα δικαστήρια τους έγραψαν κανονικά!
Διότι οι αποφάσεις είναι για όλους....ή μήπως όχι;

Εξώδικο γιατρών κατά υπ. Οικονομικών για το επίδομα βιβλιοθήκης ! Τι υποστηρίζουν
Με μια εξώδικη διαμαρτυρία κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα βιβλιοθήκης απάντησαν οι γιατροί του ΕΣΥ. Τι αναφέρουν στο εξώδικο

Αναλυτικότερα, εξώδικο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέστειλαν τα μέλη της Ομποσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σχετικά με την αποζημίωση βιβλιοθήκης, την οποία ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας με την 2306/2014 ομόφωνη απόφαση της έκρινε ότι δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα, εντούτοις το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να προβεί σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ΟΕΝΓΕ.

Στο εξώδικο τονίζεται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών:

«Σας Δηλώνουμε απερίφραστα, ότι για την προστασία των δικαιωμάτων και της περιουσίας των Ιατρών μελών μας, θα προσφύγουμε, τόσο έναντι του Ελληνικού Δημοσίου όσο και έναντι υμών προσωπικά, όπως και έναντι κάθε άλλου υπευθύνου, ενώπιον κάθε αρμόδιας Εισαγγελικής και Δικαστικής Αρχής».

Σημειωτέον πως η άρνηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ συνεπάγεται ετήσια επιβάρυνση περί τα 1000 ευρώ για κάθε γιατρό ΕΣΥ, ενώ η αναδρομική ισχύς από το 2002, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, θα οδηγήσει σε επιστροφή φόρων δεκατεσσάρων ετών.

Ταυτόχρονα στο εξώδικο επισημαίνεται πως έχει ζητηθεί από την ΟΕΝΓΕ δύο φορές συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση.

Ήδη έχει ξεκινήσει υποβολή προσφυγών από τις Ενώσεις Γιατρών όλης της χώρας προκειμένου το ζήτημα να οδηγηθεί προς εκδίκαση στο ΣτΕ, αξιοποιώντας το δεδικασμένο του ειδικού μισθολογίου των δικαστών.

Από: Iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου