-->

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τα γυρίζει ο ΕΟΠΥΥ μετά την κατακραυγή

Η διασφάλιση ότι καμία από τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν περικόπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά ότι αντίθετα θα είναι διαθέσιμες και θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους, προκύπτει από τον ισχύοντα Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) αλλά και από το προσχέδιο του νέου ΕΚΠΥΑυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρόσφατη υπουργική απόφαση.


Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι η ελληνική επιστημονική κοινότητα δικαίωσε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης για τις Κατευθυντήριες Οδηγίες, καθώς και ότι ο καθηγητής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Καρακίτσος, επιβεβαίωσε ότι οι Οδηγίες τεκμηριώνονται επιστημονικά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζει πως στόχος της θέσπισης αριθμητικού ορίου στις συνταγογραφήσεις διαγνωστικών εξετάσεων είναι ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός της «μεγάλης δαπάνης» που παρατηρείται επί χρόνια στον εν λόγω χώρο.

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική αφού οι διαγνωστικές εξετάσεις και κυρίως οι πιο ακριβές έχουν ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο», αναφέρει ο Οργανισμός.

Ειδικά, οι μαγνητικές τομογραφίες και τα triplex έχουν ανοδική εξέλιξη το δωδεκάμηνο Αύγουστος 2013-Ιούλιος 2014, όπως τονίζεται.

Από: thepressproject

Σημ. Κοίτα ευαισθησία! Ρε λές να έρχονται τίποτα εκλογές;
         Εμείς ς έχουμε στο νού μας πως οι εκλογικές αναμετρήσεις κάποτε τελειώνουν, αλλά τα προβλήματα παραμένουν και ζητούν λύση και η λύση έρχεται στο βαθμό που είσαι σε θέση να πιέσεις. Γι' αυτό όλοι μαζί διεκδικούμε - δεν παρακαλάμε και (βεβαίως) δεν γλείφουμε! Ανεξαρτήτως επικαιρότητας!
        

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.