-->

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ευαγγελισμός:SOS: Ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία των χειρουργείων


SOS: Ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία των χειρουργείωνΤην ανάγκη για πρόσληψη πολλών πολλών δεκάδων μόνιμων γιατρών για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού, ζητά επειγόντως το Μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας Αττικής και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό κ. Ηλίας Σιώρας.
Μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η τακτική αυτή που ακολουθείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα χειρουργεία με τεράστιες ελλείψεις και με κίνδυνο τόσο για την ζωή των ασθενών, όσο και των ιδίων των γιατρών, ενδέχεται να υιοθετηθεί και για τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία.
Αφορμή για την έκρηξη αυτή, υπήρξε η χθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ με την Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κατά την διάρκεια της οποίας, η Ένωση, έθεσε πολλά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια υγεία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως: προσλήψεις, εφημερίες, καταβολή δεδουλευμένων, χρηματοδότηση νοσοκομείων κ.λπ.
«Οι απαντήσεις ήταν οι πάγιες που δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για όλα τα θέματα, απαντήσεις φυσικά που δεν καλύπτουν επ΄ουδενί τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων των ασθενών και των υγειονομικών», τονίζει ο κ. Σιώρας.
Τέθηκε και το ζήτημα των νέων οργανισμών των νοσοκομείων και με αφορμή αυτό ζητήθηκε από την 1η Υ.ΠΕ. τι προβλέπει για τη λειτουργία των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού.
Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, υπενθυμίζεται ότι τα νέα χειρουργεία έγιναν με χρήματα του Ελληνικού λαού (συνολικό κόστος 30 εκατ. ευρώ) που εμφανίζονται ως δωρεά της Εθνικής Τράπεζας στα πλαίσια της κοινοτικής οδηγίας περί Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η πρώτη φάση με 15 χειρουργικά τραπέζια κατασκευαστικά είναι έτοιμη ενώ η δεύτερη φάση με επιπλέον οκτώ χειρουργικά τραπέζια θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια.
Σήμερα λειτουργούν 12 χειρουργικά τραπέζια με μεγάλη έλλειψη προσωπικού, υπέρεντατικοποίηση της εργασίας φτάνει στο σημείο να οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο προσωπικό και με δυσκολία οι εργαζόμενοι να παίρνουν κανονικές άδειες. Είναι προφανές πως σε αυτή τη φάση για να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς οι 15 καινούργιες χειρουργικές αίθουσες χρειάζεται η άμεση πρόσληψη αρκετών δεκάδων μόνιμου νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού.
Ήδη υπάρχει εισήγηση από όργανα του Νοσοκομείου που ζητάει πρόσληψη 52 μόνιμων συναδέλφων κυρίως νοσηλευτών για τη νέα λειτουργία. Ενδεχομένως και αυτή η πρόταση να απέχει από τις πραγματικές ανάγκες και να χρειάζονται περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι».
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός, τονίζει ο κ. Σιώρας, ότι έχει εξαγγελθεί για τον Ευαγγελισμό η πρόσληψη 22 νοσηλευτών (17 ΤΕ και 5 ΠΕ) με επτάμηνη σύμβαση, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., και οι οποίοι θα καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες των νέων χειρουργείων. Επίσης είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση των συμβασιούχων θα γίνει με κονδύλια ΕΣΠΑ και θα είναι του τύπου των γνωστών 5μηνων συμβάσεων μέσω ΜΗΚΥΟ που πολλοί χαρακτήρισαν ως δουλεμπόριο.
«Αλήθεια με ελάχιστο προσωπικό και επτάμηνες συμβάσεις πάνε να καλύψουν τις τρομαχτικές ανάγκες σε προσωπικό; Ετοιμάζονται μήπως να κάνουν και διθυραμβικά εγκαίνια της νέας πτέρυγας εγκαινιάζοντας σύγχρονες πτέρυγες χωρίς δυνατότητα λειτουργίας; Επειδή το έχουμε ξαναζήσει το σενάριο δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τέτοια προσβολή και κοροϊδία», υπογραμμίζει το μέλος της ΕΙΝΑΠ, προσθέτοντας ότι αυτό που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, είναι «η ανάγκη για πρόσληψη πολλών πολλών δεκάδων μόνιμων συναδέλφων για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία των νέων χειρουργείων».


Από: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου