-->

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σε περικοπή εφημεριών απαραίτητων για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της ΜΕΘ του "Παίδων Πεντέλης" προβαίνει η διοίκηση του Νοσοκομείου

  Έντονη είναι η ανησυχία  μεταξύ των συναδέλφων του "ΠΑΙΔΩΝ" σχετικά με την περικοπή απαραίτητων εφημεριών για την ασφαλή λειτουργία της ΜΕΘ.
    Πληροφορούμαστε πως τόσο η Συντονίστρια Διευθύντρια της Μονάδας όσο και το Επιστημονικό Συμβούλιο με έγγραφά τους εκφράζουν την αγωνία τους για τη λειτουργία της ΜΕΘ και την αντίθασή τους στην περικοπή των εφημεριών που έγιναν με παρέμβαση του αναπληρωτή Διοικητή.
   Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τίθεται ευθέως ζήτημα ύπαρξης της ΜΕΘ του ΓΝΠΠ καθώς το κόψιμο εφημεριών αφορά ΜΟΝΟ στη ΜΕΘ και όχι σε άλλα τμήματα. Σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του τμήματος/έλλειψη προσωπικού (έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχουν φύγει με άδειες μακράς διαρκείας, γονικές κλπ πολλοί συνάδελφοι χωρίς να έχει έρθει κανείς καινούργιος από το 2011). Βέβαίως η διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας και η διοίκηση στις εκκλήσεις των συναδέλφων για άμεση στελέχωσή και εκπαίδευση προσωπικού στη ΜΕΘ, ποιεί τη νήσσαν εδώ και χρόοοονια!).
 Είναι χαρακτηριστικό πως έπρεπε να κλείσει η ΜΕΘ μία εβδομάδα για "εργασίες συντήρησης" για να μπορέσει το νοσηλευτικό της προσωπικό και οι γιατροί της να πάρουν καλοκαιρινή άδεια! 
Επίσης, η προμήθεια σκάρτου-ακατάλληλου υλικού από μειοδοτικούς διαγωνισμούς (τραχειόστομα που κόπηκαν ΜΕΣΑ στο λαιμό-τραχεία νηπίου με άμεση απειλή για τη ζωή του, ράμματα που σπάνε-δεν αντέχουν κλπ) κάνει τους εργαζόμενους να υποπτεύονται πως το νοσοκομείο της Πεντέλης πάει για "ξεσκαρτάρισμα-αλλαγή χαρακτήρα" με πρώτο θύμα-κλείσιμο ή συγχώνευση-μεταφορά της ΜΕΘ.

   Από την πλευρά μας να πούμε πως συμμεριζόμαστε την αγωνία των εργαζομένων, αλλά και των γονιών των παιδιών που νοσηλεύονται σ' ένα από τα λίγα νοσοκομεία παίδων της χώρας. Καθώς ζήσαμε και ζούμε παρόμοιες εφιαλτικές καταστάσεις, θεωρούμε πως η αντίδρασή μας σ' αυτά τα σχέδια πρέπι να είναι από κοινού και έντονη. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε δράσεις και κινητοποιήσεις για να σώσουμε τα νοσοκομεία και τις δουλειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.