-->

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 12/11 ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!



      Αν και με χρονική καθυστέρηση, έχει σημασία για όσους συναδέλφους δεν ενημερώθηκαν να πούμε πως ήταν ελπιδοφόρα και από κάθε άποψη θετική η 24ωρη Απεργία της Πέμπτης.
      Ακόμα και η προσυγκέντρωση των Υγειονομικών στο Υπουργείο Υγείας είχε κάποιο κόσμο, ιδιαίτερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά. (Ποιός θυμάται πότε ήταν αυτή;) Το γεγονός είναι πως στις κινητοποιήσεις και στις διαδηλώσεις, τόσο του ΠΑΜΕ όσο και των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Συλλογικοτήτων, άλλων κομμάτων κλπ, συμμετείχαν τελικά δεκάδες χιλιάδες πολίτες και εργαζόμενοι. Συγκεντρώσεις με μαζικά χαρακτηριστικά  πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, σε μεγάλες πόλεις της χώρας, δίνοντας μήνυμα κατά της λιτότητας, των μνημονιακών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Κυρίως όμως η απεργία αυτή, αν και εξαγγέλθηκε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, με σκοπό να αποτελέσει μια ακόμα <<ντουφεκιά στον αέρα, κατόπιν εορτής>>, κατέδειξε ότι η χύτρα της κοινωνίας βράζει, ότι ο λαός έχει διάθεση να αγωνιστεί ενάντια στην εξαθλίωση αν του δοθεί η ευκαιρία. 
Γιατί καταλαβαίνει τι έρχεται. Γιατί βλέπει την ανεργία να αυξάνεται, την ανάπτυξη να περιορίζεται στα ελεγχόμενα - μη παραγωγικά - ΕΣΠΑ, τις εξαγγελίες για την επαναφορά της 13ης σύνταξης να καταλήγουν σε μειώσεις, ενώ ετοιμάζεται και νέο (αντι) ασφαλιστικό με ακόμα περισσότερες μειώσεις και συντάξεις εξαθλίωσης, αυξήσεις ορίων ηλικίας, κατάργηση των επικουρικών και των εφάπαξ.
   Με αυτή την έννοια θα πρέπει να νοιώθουν εκτεθειμένοι όλοι όσοι επέλεξαν την κινηματική άπνοια, επειδή τάχα  <<ο λαός δεν τραβάει>> και εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις, όχι με διάθεση πραγματικής σύγκρουσης για τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά για να δικαιολογήσουν τη δική τους υπόσταση και μόνο.
(Θυμίζουμε πως η  ημερομηνία της απεργίας, αφού τα πρώτα <<προαπαιτούμενα>> μέτρα είχαν ήδη περάσει ήταν πρόταση του ΠΑΜΕ, πριν από ένα ολόκληρο μήνα (!) την οποία υιοθέτησαν και οι εργατοπατέρες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ!).
    
   Γι' αυτό πρέπει να πάρουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μας, να οργανώσουμε την αντίσταση και τον αγώνα μας μαζί με τους άλλους εργαζόμενους. (Τότε θα σοβαρέψει και ο Κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ και θα πάψει ξαφνικά να στηρίζει σχιζοφρενικά τις κινητοποιήσεις ως κόμμα, ενώ ως κυβέρνηση να ψηφίζει μειώσεις μισθών και συντάξεων, να κάνει φοροληστεία και να... ανακεφαλαιώνει τράπεζες!)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.