-->

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ε.Σ.Α.μεΑ: Παν – αναπηρικό συλλαλητήριο σήμερα στην Ομόνοια

Με σύνθημα «Από το συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση, ας μη λείψει κανείς!» η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και οι Φορείς – Μέλη της , θα συγκεντρωθούν σήμερα Τετάρτη, από κάθε γωνία της χώρας για να συμμετάσχουν στο Παν - Αναπηρικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ομόνοιας, που θα λάβει χώρα στις 11:00 το πρωί, για να διαδηλώσουν ενάντια στην κρίση και στις επιπτώσεις της.


 Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί για όλους τους Έλληνες με αναπηρία, την προστασία των δικαιωμάτων τους, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία και την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος τους. 

 «Παλεύουμε για την εκπαίδευση, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη. Παλεύουμε για αξιοπρέπεια, κοινωνική προστασία, ισότητα, δικαιοσύνη, σήμερα αλλά και εδώ και δεκαετίες. Ακόμη και πριν την κρίση, το αναπηρικό κίνημα διεκδικούσε δυναμικά τα δίκαια αιτήματά του. Τα μέτρα λιτότητας όμως που έχουν επιβληθεί αύξησαν δραματικά τη διαχρονική ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία.» επισημαίνει η Συνομοσπονδία. Καλεί παράλληλα όλα τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε συμπολίτη μας που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις ανησυχίες τον ανθρώπων με αναπηρία «να πορευτούμε όλοι μαζί.» 
 «Από τη δική μας αποφασιστικότητα, από τη δική μας στάση και δράση, εξαρτώνται οι συνθήκες ζωής μας, η αξιοπρεπής διαβίωσή μας, η δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στοιχειωδώς στις οικονομικές, κοινωνικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις.» είναι το μήνυμα που στέλνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. προς όλους μας.

Της Χριστίνας Χατζηπαλαμουτζή (weekihealth)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου