-->

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για τη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ                                                                                         26/11/15 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
Σχετικά με την συνάντησή μας με τον Υπουργό Υγείας.  

   Είναι γνωστή η ανησυχία που προκλήθηκε μεταξύ των εργαζομένων στα Νοσοκομεία μας και της τοπικής κοινωνίας, από την δημοσιοποίηση της «οδηγίας - κατεύθυνσης» του αν. Υπουργού που αφορούσε στην σύνταξη ενιαίου οργανισμού για τα νοσοκομεία «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» και «Α.Φλέμιγκ».
   Το γεγονός πως (καθ)οδηγούσε στην υλοποίηση των σχεδίων Γεωργιάδη-Βορίδη και εν τέλει στο κλείσιμο του Φλέμιγκ, αλλά και του παραπέρα στραγγαλισμού του Σισμανογλείου και Παίδων μας οδήγησε στην καταγγελία του σχεδίου αυτού, (αλλά και τον αναπληρωτή Υπουργό σε έκδοση δελτίου τύπου που επιχείρησε να διασκεδάσει τις - αρνητικές - εντυπώσεις αποφεύγοντας την ουσία. ) Δεδομένου ότι επί ενάμιση μήνα δεν είχαν ευοδωθεί οι προσπάθειές μας να προγραμματίσουμε συνάντηση με τον αν. Υπουργό , αποφασίσαμε να συναντηθούμε σήμερα με τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας.
    Πράγματι, συναντηθήκαμε με τον κ. Ξανθό, και είχαμε μια σύντομη συνομιλία. Από τη μεριά μας επιχειρήσαμε να θέσουμε την ουσία σχετικά με την επιχειρούμενη ενοποίηση των Νοσοκομείων. Κάναμε γνωστό στον Υπουργό πως η υλοποίηση των σχεδίων που αναφέραμε παραπάνω, παρά την προσπάθεια να συγκαλυφθούν με τεχνοκρατικές αναλύσεις και «έξυπνους» σχεδιασμούς θα οδηγήσουν μαθηματικά σε δύο κύριες κατευθύνσεις: Από τη μία μεριά, θα σημάνουν καταργήσεις νοσηλευτικών κρεβατιών και τμημάτων, στέρηση υπηρεσιών και δομών και ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Από την άλλη η «δημιουργική συγχώνευση» θα οδηγήσει στο κλείσιμο, των κλινικών και των ιατρείων του Φλέμιγκ αλλά και σε 7-8 εφημερίες το μήνα λιγότερες για τον λαό της Αττικής. Το δε Σισμανόγλειο θα επιβαρυνθεί με ακόμη 3.000 περιστατικά το μήνα που σήμερα δέχεται το Φλέμιγκ.
    Ο κ. Ξανθός, παραδέχτηκε κατ' αρχήν την κακή κατάσταση στην περίθαλψη γενικά, την τραγική έλλειψη προσωπικού, την επιβάρυνση και τον οικονομικό στραγγαλισμό των Νοσοκομείων μας. Δήλωσε την αίσθηση και την επιθυμία του να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί το Φλέμιγκ αλλά και να στηριχτούν Σισμανόγλειο και Παίδων, αναγνωρίζοντας πως ο αγώνας επί τόσα χρόνια των εργαζομένων και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας έχει αναδείξει τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του Φλέμιγκ (και κάθε Νοσοκομείου, θα προσθέταμε εμείς) η οποία έχει ακόμα και συμβολικό χαρακτήρα. Σε αυτό το κλίμα, μας διαβεβαίωσε πως σταματάει η όποια διαδικασία έθεσε το έγγραφο του αν. Υπουργού που χαρακτηρίστηκε “ατυχές”. Απέκλεισε την προοπτική λουκέτου στο Φλέμιγκ και ζήτησε τις προτάσεις των εργαζομένων σε σχέση με τους οργανισμούς που πρόκειται να εκπονηθούν.
    Σχετικά με το ζήτημα των αποφάσεων του ΚΕΣΥΠΕ που θέτουν τα θεμέλια διάλυσης των Νοσοκομείων μας, είτε έχουν εφαρμοστεί είτε -κάτω από την πίεση των αγώνων μας- παραμένουν στα χαρτιά, για τις οποίες ζητούμε την ανάκληση τους, δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ θα θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα με κατεύθυνση σύμφωνη με το αίτημά μας. Επίσης μας είπε πως θα γίνει προσπάθεια και για ενίσχυση σε προσωπικό.
    Παρά το γεγονός πως η ανακοίνωση αυτή σκοπό έχει μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τη συνάντησή μας με τον Υπουργό, είναι προφανές πως θα αξιολογηθεί στην ουσία της και θα συζητηθεί στις συνελεύσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων.
    Περιοριζόμαστε ωστόσο να διαπιστώσουμε πως , παρά το καλό κλίμα, η συνάντηση δεν συνοδεύτηκε από σαφείς δεσμεύσεις σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων, που εξασφαλίζουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων και την αυτόνομη ανάπτυξή τους : Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλες διοικητικές αποφάσεις.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να παραμείνουν ανοιχτά τα Νοσοκομεία, για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική και να έχει ο κόσμος αξιοπρεπή περίθαλψη. Για προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ! 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ! 
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.