-->

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ανοίγει ο “χορός” των κινητοποιήσεων στην Υγεία

Σημ. Φαίνεται πως δεν είναι μόνο δική μας διαπίστωση η ανάγκη να αντισταθούμε όχι μόνο στην σημερινή κατάσταση αλλά και σ' ό,τι έρχεται τόσο για μας τους εργαζόμενους όσο και για τους συνταξιούχους αλλά και για τους νεότερους. Για αυτούς δηλαδή που το να γίνουν εργαζόμενοι και όχι "λίγο" εργαζόμενοι (στην καλύτερη) φαντάζει σήμερα η μόνη προοπτική. Καιρός να ξεσηκωθούμε λοιπόν. Όπως οι συνάδελφοι του Ευαγγελισμού. Απ΄ότι φαίνεται από τις εξελίξεις η επίσημη συνδικαλιστική ηγεσία απλά <<θα στηρίξει>>...
«Καυτός» αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας στην Υγεία,

 με τη νέα κυβέρνηση να έχει βάλει την υπογραφή της σε ένα ακόμη μνημόνιο, που οξύνει παραπέρα την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση στο χώρο, «συντρίβοντας» τα δικαιώματα ασθενών, εργαζομένων αλλά και μικρομεσαίων παρόχων που είναι συμβεβλημένοι με το σύστημα.
Μετά τους φαρμακοποιούς, που πραγματοποίησαν απεργία για το ιδιοκτησιακό και προτίθενται να συνεχίσουν με άλλες μορφές αγώνα την εκστρατεία τους ενάντια στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς φαρμακείου, τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων παίρνουν την Τρίτη 3/11 οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας.
Η πρωτοβουλία αυτή τη φορά ανήκει σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, τα οποία με αποφάσεις τους προκήρυξαν στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας, με τις Ομοσπονδίες να περιορίζονται σε απλή έκφραση στήριξης. Στην Αθήνα, τις εξελίξεις οδηγούν Σωματεία Εργαζομένων σε μεγάλα νοσοκομεία όπως στον Ευαγγελισμό, τα οποία «σηκώνουν» το μεγαλύτερο βάρος των αναγκών περίθαλψης του Λεκανοπεδίου (δες εδώ).
Με προμετωπίδα το αίτημα «να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι – να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις – να προκηρυχτούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις» οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, προκειμένου στις 2 μ.μ. να περικυκλώσουν το υπουργείο Υγείας. Την κινητοποίηση στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή κι άλλα σωματεία, χαιρετίζουν και καλύπτουν με μηνύματά τους τόσο η ΕΙΝΑΠ όσο και η ΠΟΕΔΗΝ.
Ένα βήμα παραπέρα κάνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, η οποία προκηρύσσει στάση εργασίας για τους γιατρούς των κέντρων υγείας. Οι απαντήσεις που έδωσε πρόσφατα η Διοίκηση της ΥΠΕ σχετικά με το μέλλον της ΠΦΥ, δεν κατόρθωσε να εφησυχάσει το ΔΣ, που εκτιμά πως η περικοπή των εφημεριών και σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάργησή τους, αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης.
Με σύνθημα, λοιπόν, η «6η ΥΠΕ άμεσα να αποζημιώσει το 2ο τρίμηνο, εντός της επόμενης εβδομάδας – να εκκαθαρίσει το εναπομείναν οφειλόμενο ποσό συμπεριλαμβανομένης της περικοπής 30% που έχει επιβληθεί – να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της σχετικά με τον ευρύτερο σχεδιασμό της ΠΦΥ στην περιοχή», η ΕΙΝΑ καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 στην 6η ΥΠΕ.
Από: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου (virus)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου