-->

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!


Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Υπουργείου να προχωρήσει σε σύνταξη νέου κοινού οργανισμού για Σισμανόγλειο και Φλέμιγκ, προκάλεσε όχι μόνο την έντονη ανησυχία αλλά και την άμεση αντίδραση του Σωματείου και των εργαζομένων. Γνωρίζουμε καλά από την μέχρι τώρα πείρα μας και τη μόνιμη επιδίωξη της διοίκησης, πως αυτό θα σημάνει οριστικό λουκέτο για το Φλέμιγκ αλλά και ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του Σισμανογλείο.
   Πολλές φορές ως τώρα, τα Σωματεία είτε από κοινού είτε χώρια, έχουμε καταγγείλει το σχέδιο της Διοίκησης , με κύριο εμπνευστή την Διοικήτρια κα Τσαγδή που επιχειρείται να εφαρμοστεί από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της. Σχέδιο που ξεκινάει με την κατάργηση του Χειρουργικού Τομέα και καταλήγει στο λουκέτο. (Έτσι όπως "πετυχημένα" εφαρμόστηκε στην "Αγ. Βαρβάρα" που σήμερα είναι άδειο κουφάρι).  Σχέδιο, μασκαρεμένο σε"ανασυγκρότηση με περιστολή δαπανών" , ανεφάρμοστο στο σύνολό του, που αποτέλεσμα θα έχει όχι μόνο το κλείσιμο ενός Νοσοκομείου, αλλά και συνολικά την υποβάθμιση όλων των δομών περίθαλψης της περιοχής και κυρίως του Σισμανογλείου. 
    Είναι προφανές το τι πρόκειται να συμβεί στο Νοσηλευτικό τοπίο όταν μειωθούν συνολικά τα κρεβάτια και τα πάνω από 3.000 περιστατικά το μήνα που εξυπηρετούνται στο Φλέμιγκ προστεθούν κατά το μέγα μέρος στο Σισμανόγλειο, μάλιστα με συνολικά ακόμα λιγότερο προσωπικό από το ήδη ελάχιστο σήμερα. Το τι πρόκειται να σημάνει για το λαό της Αττικής όταν χαθούν συνολικα 7 - 8 ημέρες γενικής εφημερίας το μήνα.
   Αυτή η εκτίμηση έγινε σήμερα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου που παρακολούθησαν και εργαζόμενοι. Επαναβεβαιώθηκε η κοινή διαπίστωση πως η συγχώνευση των Νοσοκομείων μας που εφάρμοσε ο Γεωργιάδης διά των διοικήσεων της κ. Οικονόμου και της κ. Τσαγδή, όχι μόνο δε λειτούργησε ως τώρα αλλά δημιούργησε ακόμα περισσότερα προβλήματα. Η χειροτέρευση των συνθηκών περίθαλψης, η μείωση κλινικών και υπηρεσιών, η δυσλειτουργία και η χειρότερη εξυπηρέτηση του κόσμου, η μείωση προσωπικού που "κατάφεραν", θα ήταν ακόμα χειρότερη αν δεν τους είχαν ματαιώσει τα σχέδια οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και ο λαός της περιοχής. 
    Η άμεση ανάγκη σήμερα είναι τα Νοσοκομεία να αποκτήσουν την αυτοτέλεια τους και να ενισχυθούν ώστε να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες στον κόσμο που έχει ανάγκη. Αυτή είναι  η απαίτηση των εργαζόμενων και σ' αυτή την κατεύθυνση θα κινητοποιηθούμε.
   Ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου και των ΜΜΕ, τα Σωματεία θα συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα εξέλιξη του αγώνα, με σκοπό το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Παράλληλα θα επιδιώξουμε να ενημερώσουμε και να κοινοποιήσουμε τις θέσεις μας στην πολιτική ηγεσία σε κάθε επίπεδο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.