-->

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Γενική Απεργία από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ στις 3 Δεκεμβρίου.


Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη (3 Δεκεμβρίου) αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση η οποία διοργανώνεται με κύριο θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση μέσα στο Δεκέμβριο.
 Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων».
 Στο επίκεντρο της απεργίας είναι και ο νέος προϋπολογισμός που, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα με την απεργία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ γίνεται κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Για τις 3 Δεκεμβρίου απεργία αποφάσισαν και η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ.

Η είδηση από την ΕΦ.ΣΥΝ.


Δείτε ΕΔΩ το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ
και ΕΔΩ το αντίστοιχο του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου