-->

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Για κάθε 100 ευρώ μισθού μέχρι 57,5 ευρώ για φόρους και εισφορές

afragkies-tsepi 497944270    Αυξημένοι φόροι και εισφορές στοχοποιούν τους μισθούς με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα, να καταλήγουν στις τσέπες των δικαιούχων εργαζομένων ένα… ίχνος των απολαβών που δικαιούνται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό των 100 ευρώ. Συγκεκριμένα, για κάθε 100 ευρώ που λαμβάνει ο εργαζόμενος, καταλήγουν στην τσέπη του από 42,5 έως και 67 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του μισθού. Τα υπόλοιπα, από 33 έως και 57,5 ευρώ, μπαίνουν στο ταμείο του κράτους, είτε με τη μορφή φόρων είτε με τη μορφή ασφαλιστικών εισφορών.
Ήδη, ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης άρχισαν να παρακρατούνται από το μεικτό μισθό του εργαζομένου βάσει της νέας φορολογικής κλίμακας, ενώ προστίθεται από μισή ποσοστιαία μονάδα στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου.
Με πληροφορίες από enikonomia.gr
Από ergasianet 

(Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά όταν το βλέπεις υπολογισμένο και από άλλους... σε πιάνει κάτι! Αν μάλιστα σκεφτείς πως την ώρα που μοιραζόμαστε το μισθό μας με το κράτος, το κεφάλαιο παίρνει πίσω αυτά τα λεφτά, δανεικά κι΄αγύριστα  και αφού τα κάνει κατάθεση στην Ελβετία, κλείνει τις επιχειρήσεις και πετάει τους εργαζόμενους στα σκουπίδια. Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο...της μπανανίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.