-->

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Δημόσιοι υπάλληλοι: “Ψυχρολουσία” εν μέσω θέρους


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

(ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΜΕ 12ΕΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ)

«Πάγωσαν» όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου πήγαν την περασμένη Παρασκευή στα ATM για να πάρουν το μισθό τους! Όπως διαπίστωσαν, το ποσό που είχε κατατεθεί από τις αρμόδιες αρχές ήταν… «κουρεμένο».
Όχι δεν πρόκειται για κάποια μείωση στο μισθολόγιο του Δημοσίου, αλλά για την εφαρμογή του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού «τσουνάμι» που ψήφισε η κυβέρνηση την περασμένη Άνοιξη. Οι περικοπές αφορούν ειδικότερα σε:
  • αύξηση των κρατήσεων του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, λόγω της σχετικής αλλαγής που έγινε στις φορολογικές κλίμακες και στους συντελεστές,
  • αυξήσεις ή και μειώσεις της μηνιαίας κράτησης για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, λόγω των σχετικών αλλαγών στο φορολογικό νομοσχέδιο,
  • αύξηση της μηνιαίας κράτησης της εισφοράς των εργαζομένων για το ΤΕΑΔΥ.
Η απόδειξη μισθοδοσίας ενός νοσηλευτή με 12ετή προϋπηρεσία που επισυνάπτεται , είναι χαρακτηριστική των μειώσεων που υφίστανται από τούδε και στο εξής οι αποδοχές των εργαζομένων.
ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΟι κρατήσεις εν γένει μπορεί να αφορούν σε λίγα ευρώ ή να ξεπερνούν ακόμη και τα 40 ευρώ το μήνα σε ορισμένες περιπτώσεις, εξανεμίζοντας αφενός τις όποιες μικρές αυξήσεις είχαν προκύψει σε κάποιους εργαζόμενους λόγω του νέου μισθολογίου κι αφετέρου μειώνοντας τα εισοδήματα σε όσους εργαζόμενους συνέχισαν να έχουν «παγωμένους» μισθούς.


Πηγή: ygeionomikoi.gr
Από: virus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.