-->

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Έγινε η πρώτη συνάντηση με το Διοικητή με κύριο θέμα τα αιτήματα των ΔΕ ΝΟΣ.

   Πραγματοποιήθηκε χτες 7/7/16 η πρώτη, κοινή συνάντηση των Σωματείων Σισμανογλείου & Φλέμιγκ με το Διοικητή των Νοσοκομείων. Το θέμα της συνάντησης ήταν τα αιτήματα των συναδέλφων ΔΕ Νοσ.

   Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, λόγω του κενού διοίκησης που υπήρξε αλλά και λόγω όλων των άλλων συσσωρευμένων προβλημάτων, τα Σωματεία και αντιπροσωπεία συναδέλφων ΔΕ, ενημέρωσαν το Διοικητή για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στους συγκεκριμένους εργαζόμενους.
   Είναι γνωστό πως οι συνάδελφοι  αναγκάζονται να δουλεύουν με ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια απ' ότι οι νοσηλευτές των άλλων κατηγοριών. Είναι γνωστό πως επί πολλές δεκαετίες ασκούν καθήκοντα που ενώ τυπικά η πολιτεία δε τους αναγνωρίζει τη δυνατότητα να τα εκτελούν, την ίδια ώρα τους υποχρεώνει να το κάνουν! και μάλιστα απλήρωτοι! και μάλιστα ως υπεύθυνοι, μόνοι τους στη βάρδια!
   Όλο αυτό το περίεργο καθεστώς, που τα αποτελέσματά του καταλήγουν να ταλαιπωρούν, να εξουθενώνουν και να βάζουν σε εργασιακή και νομική ανασφάλεια χιλιάδες εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! (Εξ' άλλου και στο παρελθόν, η πολιτεία έχει αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα για άλλες ειδικότητες εργαζομένων).

   Ο Διοικητής, αφού ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία συναδέλφων και τα Σωματεία, παρέλαβε και το ενυπόγραφο υπόμνημα που καταθέσαμε. Δεσμευτηκε να θέσει το ζήτημα  στην πολιτική ηγεσία (συγκεκριμένα τον ίδιο τον κ. Ξανθό), την ερχόμενη Δευτέρα και να μας ενημερώσει σχετικά.
   Οι εργαζόμενοι πάντως επιμένουν στη δική τους δέσμευση: Να μην κάνουν πίσω και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει αλλά και την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται επί δεκαετίες ολόκληρες. Ο κόμπος έχει φτάσει προ πολλού στο χτένι και αυτό καλά θα κάνει να το λάβει υπόψη της η πολιτική ηγεσία!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ <<ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ>> & <<ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ>>




(Παρακάτω το ενυπόγραφο υπόμνημα που καταθέσαμε)



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.